Ορεστιάδα: Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο

Ορεστιάδα: Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας συνεδρίασε χθες σε Έκτακτη συνεδρίαση, η οποία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς.

 
Στην απόφαση που πάρθηκε αναφέρεται ότι:

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

σχετικά με την δημιουργία ή μη νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και την αύξηση της δυναμικότητας ή μη των ήδη υφιστάμενων δομών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας.

Αριθ. 1/2021απόφαση Δ.Σ. (ΑΔΑ: ΡΚ7ΑΩΞΒ-ΟΤΛ)                                        

  1. Αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών, ήτοι Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Φυλακίου, με οποιαδήποτε ονομασία και αν παρουσιαστεί αυτή, ήτοι αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση.
  1. Ζητούμε μόνο τη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων δομών, για τις οποίες άλλωστε έχουμε υποβάλει διαχρονικά επανειλημμένα αιτήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς καμία ανταπόκριση.
  1. Ζητούμε την άμεση ανάκληση της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που αφορά το Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, με ημερομηνία δημοσίευσης 29.12.2020, σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεται αυτή.
  1. Ορισμό Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, η οποία θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ορεστιάδας.
  1. Εξουσιοδότηση της Επιτροπής για την ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.
  1. Επιστολή γνωστοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Πρωθυπουργό.
  1. Δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το Δήμο Ορεστιάδας σχετικά με τη Μη Δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 

Αφήστε το σχόλιό σας