ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης του παρατημένου εργοστασίου στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας. Για λαθρομετανάστες;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης του παρατημένου εργοστασίου στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας. Για λαθρομετανάστες;

Την στιγμή που ολόκληρος ο νομός Έβρου και όχι μόνο, η συντριπτική πλειοψηφία των θεσμικών εκπροσώπων του και οι κάτοικοι είναι στα… κάγκελα κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων που υλοποιεί ο Νότης Μηταράκης για επέκταση ή δημιουργία ουσιαστικά νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε άλλη μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του το Evros-news.gr.

Γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας, λίγες ημέρες πριν την άφιξη του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα και γενικότερα στο νομό, όπου έρχεται για να ακούσει-υποτίθεται-τις απόψεις, διαφωνίες, ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας, φαίνεται ότι προχωράει και ο… εφεδρικός προγραμματισμός. Γιατί όλα δείχνουν να έχουν ξεκινήσει εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων στο χωριό Σπήλαιο Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, ο εργολάβος που έχει αναλάβει και πραγματοποιεί παρεμβάσεις και εργασίες στο υπάρχον ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, το οποίο εδώ και λίγο καιρό δεν λειτουργεί, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κάποιες ημέρες ασχολείται με παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου εργοστασίου που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το Φυλάκιο.

Όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr, στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνεται ως εναλλακτική λύση ο συγκεκριμένος χώρος, που περιλαμβάνει διώροφο κτίριο γραφείων και χώρων μηχανημάτων έκτασης τελικά άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων (και όχι 500 τ.μ που είχαμε ενημερωθεί αρχικά), αλλά και περιφραγμένη έκταση άνω των 10 στρεμμάτων. Το είχαν αποκαλύψει άνθρωποι οι οποίοι είχαν αναλάβει να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό κιαι προγραμματισμό των απαραίτητων παρεμβάσεων για να γίνει λειτουργικό.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θα χρησιμοποιήσουν για φιλοξενία λαθρομεταναστών και το παρατημένο Εργοστάσιο Στρατιωτικών Ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας;

Δεν γνωρίζουμε αν προορίζεται να αξιοποιηθεί παράλληλα με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή της δημιουργίας της νέας δομής στο χωριό αυτό ή επειδή φαίνεται να υπάρχουν δυσκολίες στην εξασφάλιση των απαραίτητων εκτάσεων για να συμπληρωθούν τα 72,5 στρέμματα στο Φυλάκιο, αποτελεί την εναλλακτική λύση.

Φυσικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η συντριπτική πλειοψηφία του εβρίτικου λαού δεν αποδέχεται ούτε κατά διάνοια να χρησιμοποιηθεί και το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, αφού η αντίθεση της στην οποιαδήποτε αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών που εξυπηρετούν οι υπάρχουσες δομές στο Φυλάκιο δεν πρέπει επ’ ουδενί να αυξηθούν και να συντελεστεί τοι ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που σχεδιάζει στην περιοχή μας ο Νότης Μηταράκης, με την στήριξη φυσικά όλης της Κυβέρνησης.