Ξεκίνησε αμέσως η καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τον δήμο Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησε αμέσως η καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τον δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε αμέσως από το πρωί την καταγραφή αλλά παράλληλα και την αποκατάσταση ζημιών στις οικίες των περιοχών που επλήγησαν από τις χθεσινές πλημμύρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οικοσκευές των οποίων έχουν υποστεί ζημιά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ενότητα «Καταγραφή ζημιών σε οικίες» να βρίσκουν την απαραίτητη πληροφόρηση, τη σχετική αίτηση και τις υπεύθυνες δηλώσεις και να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη διεύθυνση info@alexpolis.gr (τηλ. επικοινωνίας 2551088145-2551088146-2551088149 ). Επίσης, μπορούν να καλούν στη γραμμή δημότη 2551022222 επιλογή «4» για καταγραφή ζημιών σε νοικοκυριά και στην επιλογή «5» για να αναφέρουν ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία.

Σε κάθε περίπτωση πλημμυρισμένης οικίας, ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την οικία του.

Ήδη κλιμάκια του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται από το πρωί στις πληγείσες περιοχές και καταγράφουν ζημιές που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά  ώστε να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ενώ αρμόδια υπηρεσία για την καταγραφή ζημιών και απωλειών σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο είναι ο ΕΛΓΑ.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ιτέας-Αρδανίου όπου μεγάλο τμήμα του δρόμου υπέστη κατάρρευση λόγω των ορμητικών νερών από τον χείμαρρο Τσάι.

Επιθεώρηση Μέτιου, Ζαμπούκη στα Λουτρά

Το πρωί βρέθηκε στα Λουτρά που υπέστησαν αρκετές ζημιές, ο Περιφερειάρχης Αατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη και μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους επιθεώρησαν την κατάσταση που υπάρχει, μετά την χθεσινή έντονη καταιγίδα και τις πλημμύρες.

Περιφερειάρχης και δήμαρχος συζήτησαν το ενδεχόμενο να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που υπέστησαν καταστροφές, προκειμένου να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για την λύση των προβλημάτων.