Ειρήνη Παππά: Η Εβρίτισσα συγγραφέας και σκηνοθέτης που διαπρέπει στην Κύπρο

Ειρήνη Παππά: Η Εβρίτισσα συγγραφέας και σκηνοθέτης που διαπρέπει στην Κύπρο

Ονομάζεται Ειρήνη Παππά, γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1971, αλλά κατάγεται από την θεσσαλική πόλη απ’ την μεριά του πατέρα της και από τον Έβρο και συγκεκριμένα το χωριό Θεραπειό Ορεστιάδας από την μεριά της μητέρας της.

Η σελίδα το ‘ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ” έκανε αφιέρωμα-αναφορά στην συντοπίτισσα μας συγγραφέα αλλά και σκηνοθέτιδα θεατρικών έργων, η οποία τα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στον Έβρο και συγκεκριμένα στα χωριά Θεραπειό και Κυπρίνο και έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή.
Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ελληνική Παλαιογραφία στο Κέντρο Αγιολογικών μελετών της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου.  Μεγαλωμένη με παραμύθια και θρύλους της ελληνικής γης, ανέπτυξε μια ζωηρή φαντασία που τη βοήθησε σε δύσκολες στιγμές λειτουργώντας ως καταφύγιο. Κάποια στιγμή όλη αυτή η φαντασία έπρεπε να εξωτερικευθεί!
Ασχολήθηκε με την συγγραφή από τα νεανικά της χρόνια, αλλά η πρώτη της εκδοτική προσπάθεια έγινε το 2013 με τη συλλογή διηγημάτων “Το πράσινο λεωφορείο”, το οποίο μάλιστα είναι εμπνευσμένο κυρίως από ιστορίες του εβρίτικου χωριού Θεραπειού.
Ακολούθησε το 2015 το μυθιστόρημα εποχής “Η νεράιδα στο ποτάμι” από τις εκδόσεις Πάργα. Το 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα “Το χρονικό ενός παράνομου έρωτα” και το 2019 το μυθιστόρημα “Ζωές στα κύματα” από τις εκδόσεις Τελεία.
Τα μυθιστορήματα “Ζωές στα κύματα” και “Το χρονικό ενός παράνομου έρωτα” καθώς και το Πράσινο λεωφορείο έχουν βραβευτεί με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.
Ζει στην Κύπρο τα τελευταία 25 χρόνια.
Η εμπλοκή της με το θέατρο ήταν φυσική συνέπεια της τάσης της να εκφράζεται. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θεατρικού ομίλου Πάφου και πρόεδρος του ομίλου για 4 χρόνια.
Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή και διασκευή θεατρικών έργων αλλά και με τη σκηνοθεσία. Το θεατρικό της έργο με τίτλο “Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο” ανέβηκε από τον θεατρικό όμιλο Πάφου το 2019 και βραβεύτηκε με το πρώτο παγκύπριο βραβείο από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
Υπηρετεί εδώ και εικοσιπέντε χρόνια την Μέση εκπαίδευση της Κύπρου.
Ευλογήθηκε να είναι μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά μιας εγγονούλας.
Ευελπιστεί σε πολλά ακόμα συγγραφικά ταξίδια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*