Ορεστιάδα: Καταγγέλει Μηταράκη, αλλά και δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη η παράταξη “Δυναμικά Μπροστά”: Ήρθε η ώρα ν’ αντιδράσουμε

Ορεστιάδα: Καταγγέλει Μηταράκη, αλλά και δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη η παράταξη “Δυναμικά Μπροστά”: Ήρθε η ώρα ν’ αντιδράσουμε

 

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη αλλά και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σιανκούρης και Κώστας Ασμανίδης της παράταξης “Δυναμικά Μπροστά”, αναφέρονται στις εξελίξεις με το ΚΥΤ Φυλακίου.

 

Όπως αναφέρουν κάνοντας μια αναδρομή της υπόθεσης:

“Στις 16 Ιανουαρίου του 2021 θα έλθει στο βόρειο τμήμα του Έβρου ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ενωμένοι όλοι μαζί οφείλουμε να βροντοφωνάξουμε: Φτάνει πια! Η κοροϊδία τέλος!

Αγαπητοί συνδημότες,

Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε.

Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε: Εβρίτες!

Ήρθε η ώρα να απομονώσουμε και να απομακρύνουμε τους Εφιάλτες!

Ήρθε η ώρα να σφραγίσουμε την Κερκόπορτα που θέλουν να  ανοίξουν.

Ιστορικό:

Στις 3/9/20 ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε στην Ιδιαίτερη Πατρίδα του, τη Χίο, την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου κατά 5.000 θέσεις.

Στις 4/9/20 η ιστοσελίδα EVROS-NEWS.gr δημοσίευσε το Vide με την δήλωσή του.

Μεσολάβησε ένα διάστημα, κατά το οποίο, με δική μας πρωτοβουλία και με τη βοήθεια των μελών της Ομάδας «Ορεστιάδα εν Δράσει» και της ιστοσελίδαςEVROS-NEWS.gr, γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα αναλυτική ενημέρωση των συνδημοτών μας.

Επικράτησε ενεργός αφύπνιση και θύελλα αντιδράσεων αρχικά από τους δημότες του Βορείου Έβρου και αργότερα από τους πολίτες όλης της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, όλον αυτόν τον καιρό βρισκόταν σε εφησυχασμό  ή ενδεχομένως να αποτελούσε μέρος της μεθόδευσης.

Μόλις ο κ. Μηταράκης αισθάνθηκε τις καθολικές αντιδράσεις και συνειδητοποίησε την απομόνωσή του, προσπάθησε να κατευνάσει την οργή του κόσμου, ανακοινώνοντας στις 21/9/20 τα ίδια πράγματα στην Βουλή βαπτίζοντας το κρέας ψάρι. Άλλαξε δηλαδή τη λέξη επέκταση με τη λέξη ενίσχυση και σε άλλες συνεντεύξεις του με τη λέξη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό.

Η υποκριτική αυτή κίνηση του κ. Μηταράκη υποτίμησε απροκάλυπτα και με τρόπο προκλητικό τη νοημοσύνη μας και μας ανάγκασε να αντιδράσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αντιμετώπιση και η μέθοδος του κ. Μαυρίδη ήταν αυτή του ψόφιου κοριού. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδαςέπλεε σε άλλα πελάγη!

Καμία αντίδραση …

Αναγκαστήκαμε να βγούμε σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,  καταγγέλλοντας το έγκλημα που συντελείται, εσκεμμένα και εκ προμελέτης, σε βάρος του τόπου μας και των παιδιών μας.

Και πάλι ο Δήμαρχος δεν συγκινήθηκε, δεν τέθηκε επικεφαλής των πολιτών, ως όφειλε. Δικαίως αναρωτηθήκαμε, μήπως παίζεται κάποιο παιχνίδι με τον κ. Μηταράκη στις πλάτες μας και τις πλάτες των συνδημοτών μας; Μήπως είναι και αυτός μέρος του προβλήματος;

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μιλούσε με τον κ. Μηταράκη από τον Νοέμβριο του 2020 και επειδή δεν ενημέρωνε κανέναν, δεν ήξερε κανείς τι συζητούσε. Μιλούσε ως ένας απολυταρχικός άρχοντας παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές της Αυτοδιοίκησης.

Στις 4/1/21 τον «πρόδωσε» ο κ. Μηταράκης, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «ThrakiNet», επιβεβαιώνοντας ότι πολύ καιρό πριν την προκήρυξη μιλούσε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας.

Στις 29/12/20 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για την ξεκάθαρη υλοποίηση της πρώτης δήλωσης του κ. Μηταράκη (επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου).

Τότε ενημερώθηκε ο Δήμαρχος για την πραγματική αλήθεια και με τους στενούς του συνεργάτες έδειξανέντρομοι «όλοι μαζί», προσποιούμενοι τους εκνευρισμένους, τους αγανακτισμένους, προδομένους, απατημένους και ανήξερους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί συνδημότες,

Φτάνει πια η κοροϊδία και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας!
Αγανακτισμένοι καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη:

α) Για την απροκάλυπτα προκλητική υποτίμηση της νοημοσύνης μας προσπαθώντας να παραπλανήσει τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους δημότες.

β) Για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

γ) Για απόκρυψη της αλήθειας με σκοπό να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

δ) Για απόπειρα παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών. Μαζί με τον Δήμαρχο καταγγέλλουμε και τον Πρόεδρο του Δ. Σ., Ευάγγελο Μαρασλή, για συνέργεια, διότι δεν συγκάλεσε ούτε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρόλο που του το ζητήσαμε δύο φορές.

Αγαπητοί συνδημότες,

Μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος μας καλεί να συνομιλήσουμε με τον κ. Μηταράκη, τον οποίο ο ίδιος προσκάλεσε, για να σβήσει την φωτιά.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι του Δημάρχου.

Αρνούμαστε να δώσουμε συγχωροχάρτι στον κ. Μηταράκη, ο οποίος θα έλθει για να βρει συμμάχους.

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με έναν Υπουργό, ο οποίοςβαφτίζει το κρέας ψάρι.

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με κανέναν Υπουργό που μας εξαπάτησε.

Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε,

Αφού έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών με την οποία συμφωνούμε και προσυπογράφουμε, για ποιο πράγμα θα μιλήσουμε με ένα Υπουργό που μας εξαπάτησε;

Τι έχουμε να πούμε;

Αφού ανακοινώσαμε ότι διαφωνούμε σε κάθε νέα δομή, επέκταση και αύξηση χωρητικότητας, τι μπορούμε να πούμε; Πόσο πολύ ή λίγο διαφωνούμε;

Αρνούμαστε να συζητήσουμε οτιδήποτε με τον κ. Μηταράκη, εκτός και αν δεσμευτεί ότι θα αποσύρει την πρότασή του για επέκταση και κάθε μορφή αύξησης της χωρητικότητας του ΚΥΤ.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, χωρίς κόμματα, χωρίς χρώματα, χωρίς παρατάξεις. Ο εχθρός μας και ο εχθρός το έθνους είναι άλλος!

Ο Λεωνίδας με 300 Σπαρτιάτες πολέμησε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και νικήθηκε όχι από τους χιλιάδες Πέρσες αλλά… από έναν Εφιάλτη!

Εμείς πρέπει να το αποτρέψουμε.

Με εκτίμηση

Π. Σιανκούρης & Κ. Ασμανίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*