Διδυμότειχο: Πέφτει η στάθμη του Ερυθροποτάμου – Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές

Διδυμότειχο: Πέφτει η στάθμη του Ερυθροποτάμου – Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, η στάθμη του Eρυθροποτάμου  βάση των δεδομένων μέτρησης από τον ψηφιακό μετρητή που υπάρχει στην γέφυρα, δείχνει να μειώνεται σταδιακά. Αυτό αποτελεί έγκυρο δείγμα ότι η κατάσταση σταδιακά  εκτονώνεται. 

Αυτό αναφέρει με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση ο δήμος Διδυμοτείχου και τονίζει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε επικοινωνία με τις αρχές για τη έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση αν εμφανιστούν σημάδια που υποδεικνύουν πιθανή κλιμάκωση.

Επί του παρόντος, η κατάσταση ελέγχεται πλήρως και για έκτακτη ανάγκη οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ Πασχάλη Αδαμάκη στο τηλ: 6946 637260.

Επισημαίνεται ότι η περιοχή κρίνεται ακόμη ασταθής και εκτιμάται ότι βρίσκεται πάνω από το όριο του συναγερμού. Συστήνεται σε όλους τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  προς τον Ερυθροπόταμο και τον Έβρο τις επόμενες ώρες και μέρες μέχρι την τελική εκτόνωση του φαινομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: ΣΟΚαριστικές εικόνες – Κόπηκε σαν… χαρτί ο δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς. Τεράστιες οι καταστροφές (BINTEO)

Χωρίς νερό και τις επόμενες ημέρες

χωριά της περιοχής Μεταξάδων

Στο μεταξύ πέντε χωριά της περιοχής Μεταξάδων, εκτός του συγκεκριμένου και τα Παλιούρι, Αλεποχώρι, Πολιά, Αβδέλλα, έχουν μείνει από χθες χωρίς νερό, επειδή το αντλιοστάσιο τους που βρίσκεται στην περιοχή του κάμπου Αλεποχωρίου πλημμύρισε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Κισσούδη, το συνεργείο της ΔΕΥΑΔ κατάφερε να προσεγγίσει χθες το αντλιοστάσιο και υπολογίζεται ότι σε 2 – 3 ημέρες θα αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης.

Η μεγαλύτερη ζημιά είναι η επαρχιακή οδός Μεταξάδων-Πολιάς που… κόπηκε στη μέση από την ορμητική μανία των νερών μετά το σπάσιμο του αναχώματος Ερυθροποτάμου στην περιοχή Αλεποχωρίου. Μπορεί η κεντρική γέφυρα να μην έπαθε κάτι, όμως ένα γεφυράκι που ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω έπεσε και μαζί κατέρρευσε ο δρόμος. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης μεγάλες καταστροφές σε μονάδα αγροτικών προϊόντων και σε καλλιέργειες και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ενώ αυτοψία έκαναν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, Υγείας ΑΜΘ Κώστα Βενετίδη και Τουρισμού ΑΜΘ Θανάση Τσώνη. Έδωσαν μάλιστα εντολή για άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να δοθεί προσωρινή λύση στην κυκλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διδυμότειχο: Επιθεώρηση Μέτιου και Αντιπεριφερειαρχών στις καταστροφές της περιοχής Μεταξάδων (φωτορεπορτάζ)