Κορονοϊός: Σοβαρό πρόβλημα στο Φυλακτό Σουφλίου – Δέκα θετικοί στα μοριακά τεστ, δύο θάνατοι, τρεις νοσηλεύονται

Κορονοϊός: Σοβαρό πρόβλημα στο Φυλακτό Σουφλίου – Δέκα θετικοί στα μοριακά τεστ, δύο θάνατοι, τρεις νοσηλεύονται

Επιβεβαίωση του σοβαρού προβλήματος που υπάρχει με τα κρούσματα του κορονοϊού στο χωριό Φυλακτό του δήμου Σουφλίου, ήρθε από τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που έγιναν χθες Τρίτη, μετά από τα rapid test πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, από τους 55 κατοίκους που υποβλήθηκαν σε τεστ, βρέθηκαν οι 10 θετικοί, ποσοστό που αγγίζει το 20%, κάτι που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr συναγερμό στον ΕΟΔΥ σε κεντρικό επίπεδο και υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία για το ενδεχόμενο επιβολής σκληρού lockdown στο συγκεκριμένο χωριό.

Κι αυτό επειδή:

  • Έχουν ήδη χάσει την ζωή τους από κορονοϊό δυο ηλικιωμένοι και μάλιστα η κηδεία του ενός έγινε χθες σε ειδικό χώρο στην άκρη των νεκροταφείων του Φυλακτού
  • Η σύζυγος του νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορονοϊό στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
  • Άλλοι δύο κάτοικοι επίσης νοσηλεύονται στο ίδιο Νοσοκομείο Αναφοράς, στην μονάδα Covid-19
  • Υπάρχουν επίσης κάτοικοι που βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, επειδή διαγνώσθηκαν με κορονοϊό, χωρίς να έχουν βαριά συμπτώματα.

Όταν σε ένα χωριό 170 κατοίκων υπάρχουν περίπου 20 κρούσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, μιλάμε για σημαντικό ποσοστό και γι’ αυτό δεν αποκλείεται τώρα που ήρθε και η επιβεβαίωση με τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ να υπάρξει η επιβολή καραντίνας, ώστε οι κάτοικοι του να μην κυκλοφορούν και εκτός του Φυλακτού.