Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου: Πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία 245 νέων Δοκίμων Αστυφυλάκων

Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου: Πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία 245 νέων Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν χθες Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, 701 νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες της 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων. 

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας στις 11 το πρωί η ορκομωσία συνολικά 245 νέων Δοκίμων Αστυφυλάκων που εκπαιδεύονται εκεί.
Η τελετή ήταν λιτή, χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων, γονέων και φίλων, λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Παρέστησαν ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και η Υποδιοικητής, Αστυνόμος Α΄ Αναστασία Πουρνάρα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κύριλλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας της ορκομωσίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.