Τοψίδης-Επιμελητήρια που μπλοκάρουν μήνες την λειτουργία της ΔΕΣ-ΜΟΣ ΑΜΘ, ζήτησαν ωμή παρέμβαση Άδωνι

Τοψίδης-Επιμελητήρια που μπλοκάρουν μήνες την λειτουργία της ΔΕΣ-ΜΟΣ ΑΜΘ, ζήτησαν ωμή παρέμβαση Άδωνι

-Συζήτησαν να αλλάξει ο νόμος για να εκλεγούν και σε  3η θητεία, γιατί σε λίγους μήνες θα χάσουν τις καρέκλες;

Την… ωμή κυβερνητική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς όφελος τους, ζήτησαν σήμερα ο Τάκης Τοψίδης και οι Πρόεδροι των άλλων Επιμελητηρίων της ΑΜΘ.

Αφού εδώ και μήνες, από πέρυσι περίπου τέτοιον καιρό, πότε με “πραξικοπηματικές” αλλαγές-σε Γενικές Συνελεύσεις που συγκάλεσαν μόνοι τους-των ποσοστών των εταίρων, πότε με προσφυγές στην Αποκεντρωμένη ή την Δικαιοσύνη, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πάρουν τον έλεγχο της συγκεκριμένης αναπτυξιακής εταιρείας της ΑΜΘ και μοιραία ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ την λειτουργία της, τώρα βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα και ζήτησαν την ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του κ.Γεωργιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικαστική “σφαλιάρα” σε Τοψίδη, Επιμελητήρια ΑΜ-Θ για την ΔΕΣΜ-ΟΣ. Παραμένει Πρόεδρος η Κατερίνα Ιωαννίδου

Οι μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις ήταν εναντίον τους, όπως και οι προσφυγές που έκανε στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ο κ.Τοψίδης ως επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” και ΑΠΟΡΡΗΦΘΗΚΑΝ. Από τον Συντονιστή Ιωάννη Σάββα η πρώτη και την Επιτροπή του άρθρου 7 η δεύτερη. Προηγήθηκε η προσπάθεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποτρέψει την εκλογή των μελών της διοίκησης που αυτό εκλέγει, στην οποία επίσης ΑΠΕΤΥΧΕ.  Δόθηκε έτσι το “πράσινο φως” για τον ορισμό της διοίκησης με επικεφαλής την Πρόεδρο Κατερίνα Ιωαννίδου, ώστε αυτή να πιάσει αμέσως δουλειά. Υπάρχουν άλλωστε το Πρόγραμμα των 90 εκατ. ευρώ της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής που πρέπει να “τρέξει” και μοιραία από την έλλειψη Δ.Σ καθυστερεί η υλοποίηση του, αλλά και τα 161 νέα επενδυτικά σχέδια που περιμένουν να πάρουν οι επιχειρηματίες 18,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για να προχωρήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής Μέτιου για τον ορισμό των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

Ο κ.Τοψίδης όμως, έκανε προσφυγή στην Δικαιοσύνη με Ασφαλιστικά Μέτρα, ζητώντας να μην προχωρήσει η ανάληψη καθηκόντων  του Δ.Σ της ΔΕΣ-ΜΟΣ στο οποίο και ο ίδιος είναι μέλος ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Βάζοντας πάνω απ’ όλα τους προσωπικούς του εγωισμούς και το γεγονός ότι δεν μπορεί να… χωνέψει πως έχασε τις εκλογές και χρησιμοποιώντας δυστυχώς ως “δεκανίκια” τους Προέδρους των άλλων Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Οι άνθρωποι δηλαδή που υποτίθεται εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και κόπτονται στα λόγια και τις ανακοινώσεις για τα συμφέροντα τους, είτε όλοι μαζί είτε ο επικεφαλής τους Τάκης Τοψίδης, ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ την εξέταση, έγκριση και πληρωμή των αιτήσεων για την Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά και την πρόοδο υλοποίησης των 161 νέων επενδύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΣ-ΜΟΣ Κατερίνα Ιωαννίδου: “Aπό το σύνολο των 25 υπαλλήλων της ΔΕΣΜΟΣ οι 18 ασχολούνται αποκλειστικά με τη διεκπεραίωση των αιτήσεων της μη επιστρεπτέας προκαταβολής και αναγκαστικά μένουν πίσω, κάποια άλλα προγράμματα που διαχειρίζεται η Εταιρεία. Aνάλογες εταιρείες άλλων Περιφερειών προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού, κάτι που δεν έγινε δυνατό στη ΔΕΣΜΟΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού στη Γενική Συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό, η πλειοψηφία που κατέχεται από τα Επιμελητήρια και το ΔΠΘ, δεν ενέκριναν τις προσλήψεις παρ’ όλο που υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια και αποφασίστηκε η πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών από το μητρώο αξιολογητών. Ωστόσο παρά την προσφορά από την ΔΕΣΜΟΣ προς τους αξιολογητές, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απάντηση – ανταπόκριση για συνεργασία”.

Aφού λοιπόν Τοψίδης και λοιποί (Μωραίτης, Δέμπας, Αγγελίδης κ.α.) έκαναν ότι μπορούσαν για να μπλοκάρουν την ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε επειδή δεν μπορούν να την ελέγξουν και επειδή είδαν και απόειδαν, βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα και εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Από τον οποίο ζήτησαν ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Γιατί δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να πιστέψει πως η συνάντηση αυτή στο γραφείο του έγινε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Όταν δεν συναντήθηκαν μαζί του για πολύ σοβαρότερα θέματα, τώρα σηκώθηκαν και κουβαλήθηκαν 6 Πρόεδροι στο γραφείο του ρισκάροντας με τον κορονοϊό για τον… αστείο λόγο που επικαλούνται στην ανακοίνωση τους η οποία αναφέρει:

“Συνάντηση στην Αθήνα είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/01 οι έξι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντώνης Γραβάνης, Νίκος Αγγελίδης, Στέλιος Μωραΐτης, Μάρκος Δέμπας και Στέφανος Γεωργιάδης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους Προέδρους να χαιρετίζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της αγοράς και να δεσμεύονται ως προς την τήρηση των μέτρων ώστε να διατηρηθεί η υγειονομική τάξη και το άνοιγμα αυτό να οδηγήσει σταδιακά, αλλά σύντομα, στην ολική επαναφορά της κανονικότητας.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το μέλλον της  αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΔΕΣΜ-ΟΣ της ΠΑΜΘ.

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και με την βαθιά πεποίθηση ότι αυτή πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτάθηκε πλέον στον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας τη συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο κος Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ως προς την επίλυση των θεμάτων, τη διασφάλιση της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και της αποτελμάτωσης της, ώστε αυτή να λειτουργήσει πλέον ουσιαστικά προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας”.

Συζήτησαν να αλλάξει ο νόμος για να εκλεγούν και σε 

3η θητεία γιατί σε λίγους μήνες θα χάσουν τις καρέκλες;

Επειδή δεν αναφέρεται τίποτα στο δελτίο Τύπου, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν επανέλαβαν στον Άδωνι Γεωργιάδη το αίτημα τους να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που προβλέπει μόνο0 δύο θητείες για τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, ώστε να εκλεγούν στα τέλη του 2021 οι περισσότεροι από αυτούς και για 3η θητεία. Γιατί οι Τοψίδης, Αγγελίδης, Μωραίτης, Γεωργιάδης είναι ήδη για δύο θητείες Πρόεδροι και μετά από λίγο καιρό θα… χάσουν τις καρέκλες τους και θα είναι πλέον ένα… τίποτα στον συγκεκριμένο χώρο. Κι αυτό όταν μιλάμε ειδικά για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και την γνωστή… αρχομανία του, είναι ότι χειρότερο.

Αυτό που πρέπει εν κατακλείδι να γνωρίζουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες, είναι ότι ο κ.Τοψίδης και οι “συναγωνιστές” του Πρόεδροι των άλλων Επιμελητηρίων ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ επί μήνες την λειτουργία της ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε. επειδή δεν μπορούν να την ελέγξουν διοικητικά. Έτσι όμως ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τόσο την καταβολή των χρημάτων της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής (22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί), όσο και την εξέλιξη με τις 161 νέες επενδύσεις τις οποίες η Περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου αποφάσισε να στηρίξει μέσω του ΕΣΠΑ με 18,1 εκατ. ευρώ.