Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου και Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης: ΟΧΙ νέα δομή στο Φυλάκιο

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου και Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης: ΟΧΙ νέα δομή στο Φυλάκιο

Την  ξεκάθαρη αντίθεση τους στην επέκταση ή δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), αλλά και Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.

Η ΕΠΟΦΕ με το Ψήφισμα της αναφέρει:

Προς: Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη
Κοιν.: Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Θέμα: Ψήφισμα κατά της απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας Έβρου και την ενδεχόμενη δημιουργία νέας δομής υποδοχής παράτυπων μεταναστών.
Σχετ.: Η ανάρτηση στη Διαύγεια στις 29.12.2020 (ΨΞΤΤ46ΜΔΨΟ-6ΙΚ) της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων με τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου».


Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου [Ε.ΠΟ.Φ.Ε.], αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος και του ανωτέρω σχετικού, καταδικάζουμε ρητά και κατηγορηματικά με την παρούσα επιστολή, τους σχεδιασμούς για την επέκταση ή/και δημιουργία νέας δομής μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας Έβρου, η οποία  ουσιαστικά αφορά τη δημιουργία εν κρυπτώ και παραβύστω, ενός νέου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών δυναμικότητας φιλοξενίας 1.500 ατόμων και με μελλοντική δυνατότητα εξυπηρέτησης χιλιάδων επιπλέον.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους Γυναικών του Βορείου Έβρου, καθώς και τους Θεσμικούς Φορείς της περιοχής, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας με την καθαρή θέση μας και λέμε:
1. Όχι στη δημιουργία νέας δομής μεταναστών/προσφύγων στο Φυλάκιο, στον Έβρο, στη Θράκη εν γένει.
2. Όχι στην επέκταση και κατά συνέπεια την αύξηση της δυναμικότητας της υφιστάμενης δομής ΚΥΤ στο Φυλάκιο.
3. Ναι στην ανάγκη σεβασμού στον Άνθρωπο, με την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών στην υπάρχουσα δομή [ΚΥΤ Φυλακίου], με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων/μεταναστών.
Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του νομού μας, αλλά και κάθε νομού της χώρας μας να συνταχθούν στο πλευρό των Εβριτών, στο πλευρό των Θρακών και στην αμετακίνητη θέση ότι, σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή όπως είναι η Θράκη, δεν μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα προσφυγική/μεταναστευτική δομή, για τον προφανέστατο λόγο ότι, θέτει σε βάσιμο κίνδυνο την κοινωνική ισορροπία και συνοχή της περιοχής, υποβαθμίζει περαιτέρω το νομό μας και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας.

Με εκτίμηση,
Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Δημήτριος Κελεμίδης

Τα Μέλη του Δ.Σ.
Γεώργιος Γιαλαματζής, Β΄ Αντιπρόεδρος
Βασιλική Παντελίδου, Γενική Γραμματέας
Στέλλα Αδαμίδου, Ειδική Γραμματέας
Αικατερίνη Κάλτσου, Ταμίας
Παντελής Καλυμνιός, Έφορος Εκδηλώσεων
Μιχαήλ Νικολαίδης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
Σμαρώ Δέλκου, Έφορος Υλικού

Θέση το καυτό θέμα για την περιοχή μας, πήρε με ανακοίνωση του και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, που αναφέρει:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους Γυναικών του Βορείου Έβρου, καθώς και τους Θεσμικούς Φορείς της περιοχής, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας με την καθαρή θέση μας και λέμε:

  1. Όχι στη δημιουργία νέας δομής μεταναστών/προσφύγων στο Φυλάκιο, στον Έβρο, στη Θράκη εν γένει.
  2. Όχι στην επέκταση και κατά συνέπεια την αύξηση της δυναμικότητας της υφιστάμενης δομής ΚΥΤ στο Φυλάκιο.

Για Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης

Αναστάσιος Κ. Κοντακίδης Πρόεδρος

Εμμανουήλ Παρασκευάκης Γ. Γραμματέας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*