Τι συζήτησαν χθες και σήμερα Μηταράκης, βουλευτές Ν.Δ. Έβρου για το Φυλάκιο Ορεστιάδας

Τι συζήτησαν χθες και σήμερα Μηταράκης, βουλευτές Ν.Δ. Έβρου για το Φυλάκιο Ορεστιάδας

 

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Δυο συναντήσεις είχε χθες και σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με τους τρεις βουλευτές Έβρου της Ν.Δ, για το καυτό θέμα της επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Στην χθεσινή συνάντηση παρέστησαν σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γραμματέας του κόμματος, ο επίσης Εβρίτης (από την Σαμοθράκη) Γιώργος Στεργίου, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης. Σήμερα η συνάντηση έγινε μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και των τριών βουλευτών του νομού μας.

Στη συζήτηση που υπήρξε τόσο χθες όσο και σήμερα, οι τρεις βουλευτές του επεσήμαναν:

  • Μεταφέρουν την αντίθεση και αντίδραση όλης της τοπικής κοινωνίας στην επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και γενικότερα στον Έβρο. Άλλωστε όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αυτό πρέπει να κάνουν οι βουλευτές. Να μεταφέρουν το κλίμα και τις απόψεις των περιοχών τους σε Κυβέρνηση και κόμμα.

  • Πρέπει να συναντηθεί, να συζητήσει και να ακούσει τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και ήταν λάθος που πριν πράξει, απλά όλοι είδαν την γνωστή ανάρτηση  στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την προκήρυξη για όσα σκέφτεται να κάνει στο Φυλάκιο.
  • Να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συστήσει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της περιοχής.
  • “Παντού πήγες και συναντήθηκες με δημάρχους, δημοτικά συμβούλια, κατοίκους και σε μας απλά είδαμε μια απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Χωρίς να ζητήσεις την άποψη ούτε την δική μας, ούτε κανενός άλλου. Μόνο με τον δήμαρχο Ορεστιάδας μίλησες κάποιες φορές όπως δηλώνεις και επιβεβαίωσε ο ίδιος, αμφισβητώντας πάντως αν έγινε πολλές φορές” του είπαν χαρακτηριστικά.
  • Τόσο ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος όσο και ο Τάσος Δημοσχάκης του επανέλαβαν αυτό που έχουν πει και δημόσια. Ότι είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην συγκεκριμένη απόφαση και δεν πρέπει να προχωρήσει. Κάτι με το οποίο… αναγκάστηκε να συμφωνήσει και ο Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος ευθύς εξ αρχής ήταν ο πιο… διαλλακτικός και πολλές φορές στις δηλώσεις του φαινόταν να λειτουργεί περισσότερο ως εκφραστής των απόψεων Μηταράκη, παρά ως βουλευτής Έβρου. Ίσως γι’ αυτό να “επιβραβεύθηκε” χθες παραμένοντας Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Ο Νότης Μηταράκης δεσμεύθηκε ότι θα συναντηθεί, θα συζητήσει και θα ακούσει τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και ήδη θα το έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αν δεν προέκυπτε το γνωστό θέμα με το κρούσμα κορονοϊού στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και την καραντίνα που τέθηκαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί, οπότε ενδεχομένως δεν θα μπορούσε να τους συναντήσει.

Evros-news: Φυσικά ποτέ δεν είχε συμφωνηθεί, ούτε καν τεθεί θέμα συνάντησης των τριών βουλευτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως κάποιοι διέδιδαν και έγραψαν. Με τον κ.Μηταράκη είχε προγραμματιστεί η συγκεκριμένη συνάντηση και μάλιστα στην Βουλή. Πάντως, επειδή και στη χθεσινή συνάντηση αλλά και σε όλες σχεδόν τις τηλεδιασκέψεις με βουλευτές, Προέδρους ΔΕΕΠ (Νομαρχιακών του κόμματος) και γενικά στελέχη της Ν.Δ μετέχει ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει το θέμα και το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να γίνει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και γενικότερα στον Έβρο. Γι’ αυτό και όπως έγραψε το Evros-news.gr πολλές φορές, θα πρέπει να παρέμβει και ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την απόφαση Μηταράκη. Διαφορετικά σημαίνει ότι συμφωνεί, την στηρίζει και άρα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*