Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος: Λέμε ΟΧΙ σε νέο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου

Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος: Λέμε ΟΧΙ σε νέο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου

Η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας ενώνει την “φωνή” της εκπροσωπώντας δεκάδες Συλλόγους και Σωματεία Θρακιωτών, με όλους τους υπόλοιπους θεσμικούς και φορείς εναντίον της επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα:
“Η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας εκδηλώνει την ανησυχία της για την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας με τη λειτουργία επιπλέον προσφυγικής δομής 1.500 ατόμων.
Επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι υπάρχουσες οικονομικές – κοινωνικές και διασυνοριακές αντιξοότητες, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής, αλλά και οι εθνικοί λόγοι, που επιβάλλουν την ανάκληση της σχετικής απόφασης.
Συντάσσεται με την ομόθυμη αντίθεση των φορέων του νομού Έβρου, και καλεί την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει άμεσα τον σχεδιασμό της, ώστε να περιοριστεί στην αναβάθμιση των δομών / υπηρεσιών του υπάρχοντος ΚΥΤ με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*