KYT Φυλακίου: Μπαράζ τηλεδιασκέψεων, αντί ΑΚΥΡΩΣΗΣ απόφασης, Μηταράκη και Μαυρίδη με Επιτροπή Αγώνα, θεσμικούς, φορείς

KYT Φυλακίου: Μπαράζ τηλεδιασκέψεων, αντί ΑΚΥΡΩΣΗΣ απόφασης, Μηταράκη και Μαυρίδη με Επιτροπή Αγώνα, θεσμικούς, φορείς

Μπαράζ τηλεδιασκέψεων, αντί πρώτα και πάνω απ’ όλα ΑΚΥΡΩΣΗΣ της κατάπτυστης απόφασης του για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει στον Έβρο και ειδικότερα στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και χωρίς να έρθει στην περιοχή για να συζητήσει, επιλέγει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης για το καυτό θέμα επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής.

Πάει δηλαδή να “καθαρίσει” με τις ανούσιες, πολύωρες τηλεδιασκέψεις που ήδη έχουν γίνει ένα σωρό, προσπαθώντας να πείσει για τις απαράδεκτες, προκλητικές και εκτός λογικής απόψεις του, πολλούς από τους οποίους έχει ήδη ακούσει, αλλά και εκείνους που θα συζητήσουν μαζί του για πρώτη φορά. Αν και είναι δεδομένη η κατηγορηματική άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των θεσμικών του νομού, των φορέων και πάνω απ’ όλα του κόσμου, εναντίον οποιασδήποτε επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου, ο κ.Μηταράκης αντί να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την εθνικά επικίνδυνη ενέργεια του, θα προσπαθήσει να τους πείσει ότι έχει δίκιο.

Αύριο απόγευμα τηλεδιάσκεψη με Μηταράκη

Λειτουργώντας προφανώς άλλη μια φορά ως πολιτική… ποντικομαμή και πολιτικός… σαλτιμπάγκος (συγνώμη δημοσιογράφε Σταύρο Αποστολίδη γιατί έγραψες ότι σε ενοχλούν οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί του Evros-news.gr για τον κύριο υπουργό που ξαφνικά… αγάπησες) και με τις γνωστές… οβιδιακές του μεταμορφώσεις αφού αλλάζει απόψεις μέσα σε λίγα λεπτά, θα επιχειρήσει να στηρίξει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΝΑ που προετοιμάζει. Ήδη τόσο ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Κωνσταντίνου αλλά και στελέχη του γραφείου Μηταράκη, τηλεφώνησαν στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους έστειλαν το σχετικό link για την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ με τον υπουργό.

Επίσης, τηλεφωνήματα δέχθηκαν  θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής, όπως ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης που είναι από την περιοχή, αλλά και εκπρόσωποι φορέων. Είναι άγνωστο ακόμα πως ακριβώς θα γίνει η τηλεδιάσκεψη. Αν δηλαδή θα συζητούν όλοι αυτοί συγχρόνως με το Νότη Μηταράκη ή κατά γκρουπ. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να… αποφύγει και πάλι μια επίσκεψη στην περιοχή όπου σκοπεύει να δημιουργήσει έναν πολύ μεγαλύτερο θύλακα μουσουλμάνων λαθρομεταναστών ο αρμόδιος υπουργός. Όπως δηλαδή δεν…πάτησε το πόδι του επί 4 και πλέον μήνες στην Ορεστιάδα, κοροϊδεύοντας (;) τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, προσπαθεί κουτοπόνηρα να το κάνει και πάλι να και την… γλιτώσει με μια-δυο τηλεδιασκέψεις, αφού βρήκε ως δικαιολογία την καραντίνα κάποιων αυτοδιοικητικών λόγω του θετικού κρούσματος κορονοϊού του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Τηλεδιάσκεψη απόψε Μαυρίδη-Επιτροπής Αγώνα

Εν όψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης ή τηλεδιασκέψεων με το Νότη Μηταράκη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης συγκάλεσε και αυτός για απόψε στις 7 μ.μ τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα. προφανώς για να συζητήσουν την γραμμή που θα κρατήσουν απέναντι στον αρμόδιο υπουργό, τις απόψεις και τις θέσεις που θα εκφράσουν, ώστε να έχουν κοινή και ενιαία γραμμή στις απόψεις, διεκδικήσεις, απαιτήσεις τους. Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που θα συνεδριάσει η συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία άλλωστε συγκροτήθηκε ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, μόλις στις 13 Ιανουαρίου, δυο εβδομάδες δηλαδή αφού έγιναν γνωστές μέσω της ανάρτησης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όσα προετοιμάζουν  Μηταράκης και Κυβέρνηση στο ΚΥΤ Φυλακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Πέρασαν 20 μέρες απ’ την απόφαση Μηταράκη, αλλά ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης δεν ενεργοποίησε την Επιτροπή Αγώνα

Κι αυτό φυσικά  με ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του κ.Μαυρίδη, ο οποίος επί 4 ολόκληρους μήνες, τις αρχές Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ και καθόταν να τον… δουλεύει ο αρμόδιος υπουργός. Κι αυτό φυσικά, αν δεχθούμε όσα υποστηρίζει, ότι τον κορόιδεψε και δεν “παίχθηκε” κάτι άλλο παρασκηνιακά. Ότι και αν συνέβη πάντως, το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι ότι ακόμα μέχρι και σήμερα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ ακόμα και την επίσκεψη του Νότη Μηταράκη, πριν βγει στον “αέρα” η κατάπτυστη μεθόδευση του, να απαιτήσει. Αυτός που συχνά υπερηφανεύονταν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ή σε δημόσιες δηλώσεις του ότι συζητάει απ’ ευθείας με πολλούς υπουργούς (μόνο… κολλητάρια του δεν αποκαλούσε Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Καραμανλή και Τάκη Θεοδωρικάκο για παράδειγμα), δεν μπορούσε λέει να μιλήσει ούτε τηλεφωνικά επί μήνες με τον κ.Μηταράκη.