Καλακίκος: Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενταχθεί ο δήμος Σουφλίου στον ειδικό νόμο αντιμετώπισης καταστροφών

Καλακίκος: Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενταχθεί ο δήμος Σουφλίου στον ειδικό νόμο αντιμετώπισης καταστροφών

Μια ακόμα κίνηση για γρήγορη, πλήρη και αποτελεσματική αποκατάσταση των καταστροφικών συνεπειών των πρόσφατων πλημμυρών, έκανε ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Συγκεκριμένα και παράλληλα με τις προσπάθειες των υπηρεσιών του δήμου Σουφλίου, την δική του συνεχή παρουσία αλλά και των Αντιδημάρχων του δίπλα στους πληγέντες κατοίκους, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητάει η περιοχή του δήμου Σουφλίου να ενταχθεί στο ειδικό νομικό πλαίσιο των έκτακτων ρυθμίσεων για την πιο γρήγορη αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων. Στο νόμο δηλαδή που έγινε για την περιοχή της Καρδίτσας και γενικότερα της Θεσσαλίας, από το καταστροφικό πέρασμα εκεί του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού”.

Η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη συγκεκριμένα αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

όπως γνωρίζετε ο δήμος Σουφλίου, δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 9 μηνών, από την θεομηνία, που έπληξε στο σύνολο της περιοχής μας. Κατά γενική ομολογία, οι όγκοι των υδάτων και τα πλημυρικά φαινόμενα ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων 30 ετών.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας, για την στάση της πολιτείας και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι αρμόδιοι υπουργοί και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Οφείλουμε να σταθούμε στην άμεση αποστολή των κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο κατοικίες, επιχειρήσεις όσο και υποδομές στον Δήμου Σουφλίου, από την θεομηνία της 11ης και 12ης  Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα σας γνωστοποιούμε, την αγωνία μας για το γεγονός πως στις δύσκολες αυτές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας, με την πανδημία του κορονοϊού, η θεομηνία άφησε στο πέρασμα της, άστεγους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα, καθώς οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής, καταστράφηκαν σε λίγες μόνο ώρες.

Ο συνδυασμός των ανωτέρω, καθώς επίσης το γεγονός πως η περιοχή του Δήμου Σουφλίου είναι αυτή που δέχεται έως και σήμερα τους κύριους όγκους των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα μας, έχει δημιουργήσει ένα διαρκές αίσθημα απόγνωσης στους πληγέντες συνδημότες μας.

Αντιλαμβανόμενοι, τις δύσκολες στιγμές που ταλανίζουν για ακόμα μία φορά, το Δήμο μας, ζητάμε να ενταχθεί η περιοχή του Δήμου Σουφλίου σε αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, όπως αυτό του νόμου υπ’ αριθμό 4728/29–09–2020 που αφορούσε επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού”.

Με δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας, είμαστε βέβαιοι για την άμεση συμβολή σας, στο σχετικό αίτημα μας”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*