ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τρίτη δικαστική “σφαλιάρα” σε Τοψίδη – Απορρίφθηκε η προσφυγή του για τη διοίκηση της ΔΕΣΜ-ΟΣ!!!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τρίτη δικαστική “σφαλιάρα” σε Τοψίδη – Απορρίφθηκε η προσφυγή του για τη διοίκηση της ΔΕΣΜ-ΟΣ!!!

Νέα δικαστική και όχι μόνο “σφαλιάρα”, η τρίτη ηχηρή, για τον επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη.

Πριν από λίγη ώρα το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής ΑΠΕΡΡΙΨΕ την ΠΡΟΣΦΥΓΗ που είχε καταθέσει ο ίδιος και περιφερειακοί του σύμβουλοι, ανάμεσα τους και οι Εβρίτες, κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών της διοίκησης της αναπτυξιακής εταιρείας ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έτσι η Πρόεδρος Κατερίνα Ιωαννίδου και τα μέλη του Δ.Σ που προτάθηκαν από την Περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου και με ψηφοφορία εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναλαμβάνουν κανονικά τα καθήκοντα τους και θα μπορούν να ληφθούν άμεσα και γρήγορα αποφάσεις για σοβαρά θέματα. Όπως το Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης μέσω ΕΣΠΑ των επιχειρήσεων ύψους 90 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει καθυστερήσει με ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ του κ.Τοψίδη, της περιφερειακής παράταξης του και των “κολλητών” του Προέδρων των υπόλοιπων Επιμελητηρίων.

Κανονικά αυτό έπρεπε να είχε συμβεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αν ο κ.Τοψίδης σέβονταν τις δημοκρατικές αποφάσεις και δεν έβαζε πάνω απ’ όλα τους προσωπικούς του εγωισμούς και το γεγονός ότι έχασε τις περιφερειακές εκλογές το 2019. Έτσι θα υπήρχε το Διοικητικό Συμβούλιο ΑΠΟ ΤΟΤΕ και θα “έτρεχε” όλα τα ζητήματα, όπως το Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας και ήδη αρκετές επιχειρήσεις αλλά επαγγελματίες θα είχαν ήδη πάρει τα χρήματα τους. Υπάρχουν όμως και οι νέες επενδυτικές προτάσεις στην Περιφέρεια οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν μάλιστα από το ΕΣΠΑ με 18,1 εκατ. ευρώ και έχουν προσωρινά “μπλοκάρει”.

Ο Τάκης Τοψίδης όμως ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ στην Επιτροπή του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης κατά της εκλογής των μελών του Δ.Σ της ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε. και έτσι δεν μπορούσε αυτό να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις. Όπως για παράδειγμα η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού που θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης Επιχειρήσεων. Όμως αρχές Δεκεμβρίου με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η προσφυγή Τοψίδη ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ και κανονικά η διοίκηση της ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε, στην οποία και ο ίδιος είναι μέλος ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου (δεν αφήνει κανέναν άλλον χρόνια τώρα να μετέχει απ’ το Επιμελητήριο για να.. τσιμπάει και μερικά ευρώ ως έξοδα παραστάσεων).

Ο κ.Τοψίδης όμως… δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις προσπάθειες να “ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ την λειτουργία της ΔΕΣ-ΜΟΣ. Έτσι κατέθεσε Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της απόφασης Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης, τα οποία σήμερα ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής. Τι άλλο θα κάνει τώρα για να ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ακόμα περισσότερο την υλοποίηση του Προγράμματος; Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης και όλα τα υπόλοιπα; Θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Για να… καθυστερήσει και άλλο το Πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας, αυτός που στα λόγια κόπτεται ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίοιυ ΄’Εβρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες;

Υ.Γ: Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βίβιαν Κουρμπανιάν και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Κασαπίδης, που έχουν ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ τον πάλαι ποτέ σοβαρό, κραταιό συγκεκριμένο σύλλογο σε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της περιφερειακής παράταξης Τοψίδη, υποθέτω θα… χάρηκαν που επιτέλους θα ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας με τις εξελίξεις στην ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε. Ή μήπως όχι και απλά η κυρία Κουρμπανιάν θα πάρει πάλι… σβάρνα τα τοπικά ραδιόφωνα να μας κατηγορήσει ότι κάνουμε…κακέντρεχα!!! (στη γραμματική πάντως ίδια ο… Τοψίδης η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης) σχόλια;

Υ.Γ2: Τα άλλα μέλη του Δ.,Σ του Εμπορικού Συλλόγου εγκρίνουν και συμφωνούν με τις ενέργειες Προέδρου και Αντιπροέδρου τους; Γιατί δεν ακούσαμε τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παράρτημα της παράταξης Τοψίδη ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης οι Κουρμπανιάν, Κασαπίδης