ΤΩΡΑ: Έντονη αντιπαράθεση Μηταράκη-Βενετίδη στην τηλεδιάσκεψη: “Είναι εθνικό ζήτημα. Πάρτο πίσω”- “Μιλάς λαϊκίστικα”

ΤΩΡΑ: Έντονη αντιπαράθεση Μηταράκη-Βενετίδη στην τηλεδιάσκεψη: “Είναι εθνικό ζήτημα. Πάρτο πίσω”- “Μιλάς λαϊκίστικα”

Ανέβηκαν οι τόνοι στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τους θεσμικούς και τους εκπροσώπους φορέων του Έβρου, η οποία βρίσκεται και αυτή την στιγμή σε εξέλιξη για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει η Κυβέρνηση, με επέκταση ή δημιουργίας νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από την περιοχή (Καβύλη Ορεστιάδας), όταν πήρε τον λόγο και ενώ μέχρι τότε υπήρχαν ήρεμοι τόνοι, ξεκαθάρισε στον κ.Μηταράκη πως το ζήτημα είναι καθαρά ΕΘΝΙΚΟ και όχι διαχείρισης του μεταναστευτικού και πρέπει ΑΜΕΣΑ να ακυρώσει τους σχεδιασμούς του. Ο αρμόδιος υπουργός τον κατηγόρησε ότι μιλάει… λαϊκίστικα σαν να βρίσκεται σε πλατεία με τον κόσμο, για να τα γράφουν αυτά τοπικά σάιτ. Εννοώντας το Evros-news.gr, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα, επειδή στεκόμαστε απέναντι στα ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ του για τον Έβρο.

Βενετίδης: Μας ζητάτε να καταθέσουμε εναλλακτικές προτάσεις. Δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα, παρά μόνο την ακύρωση της απόφασης. Το θέμα είναι εθνικής σημασίας και όχι διαχείρισης του μεταναστευτικού. Πάρετο πίσω κύριε υπουργέ. Δεν συζητάμε τίποτε άλλο.

Μηταράκης: Μα ο δήμαρχος κύριος Μαυρίδης πρότεινε άλλες λύσεις. Εσείς μιλάτε λαϊκίστικα, λες και είστε στην πλατεία, για να γράφουν τα διάφορα σάιτ όσα λέτε.

Βενετίδης: Να έρθεις στην πλατεία να ακούσεις τον κόσμο. Θα δεις ποια άποψη έχει και για σας και για το εθνικό λάθος που πάτε να κάνετε στον Έβρο. Όλος ο κόσμος αλλά και εμείς οι θεσμικοί, διαφωνούμε σε αυτό που πάτε να κάνετε και δεν πρέπει να συζητάμε ούτε εναλλακτικά σενάρια, ούτε τεχνοκρατικά θέματα.

Ποιοι παίρνουν μέρος στην  τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη με τον κ.Μηταράκη μετέχουν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συναποτελούν την Επιτροπή Αγώνα, Μαρία Γκουγκουσκίδου, Σάκης Παπανδρέου, Χρήστος Καζαλτζής,. Παναγιώτης Σιανκούρης, Κώστας Ζαλουφλής και ακόμα:

  • Οι τέσσερις βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος,. Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης απ’ τη Ν.Δ και Νατάσα Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώγστας Βενετίδης
  • Οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος
  • Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίοy Χρήστος Τυρμπάκης
  • Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ.Μεμετζή
  • Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Κώστας Ζάχαρης
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς
  • Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας Χρήστος Τσομπανίδης
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών βορείου Έβρου κ.Δημητριάδης

Μαυρίδης: Ο δήμαρχος Ορεστιάδας πρότεινε

για έκτακτες καταστάσεις το Κλειστό Γυμναστήριο

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με… επίθεση του Νότη Μηταράκη στο Evros-news.gr, λέγοντας ότι “υπάρχει ένα τοπικό σάιτ που γράφει συνέχεια για το θέμα και εναντίον μου. Δεν το διαβάζω γιατί είναι χαμηλού επιπέδου. Όμως διαψεύδω αυτό που δημοσίευσε ότι σκεφτόμαστε να κάνουμε επίταξη των χωραφιών”.

Το δημοσίευμα μας πάντως το επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης,: “Και σε εμένα τηλεφώνησαν κάτοικοι από το χωριό και μου κατήγγειλαν ότι αυτό τους είπαν από το υπουργείο. Ότι θα γίνει επίταξη”. Μάλιστα ο κ.Μαυρίδης ενώ τόνισε πως είναι αντίθετος σε επέκταση ή την δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, μπήκε στην διαδικασία να προτείνει εναλλακτικά σενάρια στον κ.Μηταράκη. Πρότεινε σε έκτακτες καταστάσεις παρουσίας πολλών λαθρομεταναστών να χρησιμοποιηθεί το Κλειστό Γυμναστήριο, αλλά και να διαθέσει ο δήμος λεωφορεία για την μεταφορά τους.

Η τηλεδιάσκεψη συνεχίζεται με τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*