Φυλάκιο Ορεστιάδας: Τηλεφωνικά τελεσίγραφα στους κατοίκους να νοικιάσουν τα χωράφια ως τέλη Ιανουαρίου

Φυλάκιο Ορεστιάδας: Τηλεφωνικά τελεσίγραφα στους κατοίκους να νοικιάσουν τα χωράφια ως τέλη Ιανουαρίου

Τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες των χωραφιών πού βρίσκονται πέριξ του ΚΥΤ Φυλακίου να συμφωνήσουν στην ενοικίαση τους ως τα τέλη Ιανουαρίου, γιατί διαφορετικά θα προχωρήσει η επίταξη τους, θέτει τηλεφωνικά δικηγόρος που ενεργεί για λογαριασμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, μπορεί ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης να διέψευσε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, κάνοντας παράλληλα επίθεση στο site μας χαρακτηρίζοντάς το χαμηλού επιπέδου, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με τους θεσμικούς και τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής μας και του Έβρου γενικότερα, αλλά τόσο ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης όσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες που υπάρχουν για τηλεφωνήματα στους αγρότες της περιοχής προκειμένου να νοικιάσουν τα χωράφια τους.

Η νέα εξέλιξη είναι πως ο δικηγόρος πού είναι από την περιοχή μας και έχει εξουσιοδοτηθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να χειρίζεται το θέμα, ενώ διαθέτει και ο ίδιος χωράφια προς ενοικίαση στην περιοχή, είπε στους κατοίκους με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά, ότι έχουν διορία μέχρι τέλη Ιανουαρίου να αποφασίσουν. Διαφορετικά, επειδή θα ξεκινήσει ο βιολογικός καθαρισμός να κατασκευάζεται, θα γίνει η επίταξη. Εξάλλου, παρά την προσπάθεια και να καταβάλλει ο κ.Μηταράκης να διαψεύσει το συγκεκριμένο θέμα, το γεγονός ότι στις 30 Δεκεμβρίου το Υπουργείο του έκανε άμεσα τις διαδικασίες και με απευθείας ανάθεση προσέλαβε εκτιμητή-που είναι από γραφείο της Αθήνας-για να ορίσει το τίμημα της ενοικίασης των χωραφιών, δείχνει ότι παραμένει πάντα στο τραπέζι η εκβιαστική λύση της επίταξης εκτάσεων, αν συνεχίσουν να αρνούνται οι κάτοικοι.

Η επίταξη χρησιμοποιείται μόνο σε καιρούς πολέμου και για λόγους εθνικού συμφέροντος, όμως στην προκειμένη περίπτωση έχουμε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να το χρησιμοποιεί για να προχωρήσει σε ένα ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Την επέκταση ή την δημιουργία νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Ερωτηματικά προκαλεί η… περίεργη

Στάση του Σταύρου Κελέτση

Με εξαίρεση τον συγκεκριμένο δικηγόρο,  άλλος κάτοικος της περιοχής σύμφωνα με όσα λένε οι πληροφορίες τουλάχιστον που έχουμε εμείς, δεν έχει συμφωνήσει και πολύ περισσότερο δεν έχει προχωρήσει ήδη σε ενοικίαση των χωραφιών του, όπως λανθασμένα ανέφερε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης. Επηρεάζοντας έτσι, θέλουμε να πιστεύουμε άθελα του, τους κατοίκους που αρνούνται να σκεφθούν ότι αφού το έκαναν άλλοι ας συμφωνήσουμε και εμείς.  Μάλιστα είπε ότι κάτι τέτοιο ισχυρίστηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο Νότης Μηταράκης, αλλά προφανώς το άκουσε μόνο ο ίδιος, γιατί οι περισσότεροι από τους οποίους επικοινωνήσαμε και μετείχαν στη συγκεκριμένη συζήτηση. ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ.

Δεν  μας κάνει βέβαια καμία αίσθηση η στάση του κ. Κελέτση στο συγκεκριμένο θέμα, αφού περισσότερο λειτουργεί ως Γραφείο Τύπου και “σύμμαχο” ή… εκφραστής των προθέσεων και των μεθοδεύσεων του υπουργείου και του κ.Μηταράκη σιγά και ελάχιστα ως βουλευτής Έβρου που πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα τις απόψεις και την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής.