Αλεξανδρούπολη: Αισιόδοξα μηνύματα απ’ τα αποτελέσματα των rapid test – Τα κρούσματα χθες στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Αισιόδοξα μηνύματα απ’ τα αποτελέσματα των rapid test – Τα κρούσματα χθες στον Έβρο

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα στην Αλεξανδρούπολη για τον κορονοϊό, αφού στα συνεχόμενα rapid test που πραγματοποιούνται, είναι αρνητικά τα δείγματα που λαμβάνονται σε διάφορες περιοχές.

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση, τον έλεγχο και τη μείωση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, πραγματοποιήθηκαν χθες από κλιμάκιο Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) Αλεξανδρούπολης του ΕΟΔΥ, δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό στη λαϊκή αγορά Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά προσήλθαν και εξετάστηκαν 155 άτομα. Όλα τα δείγματα που ελήφθησαν βρέθηκαν αρνητικά.

Τη συγκεκριμένη δράση που στόχο έχει την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, υποστήριξαν η ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού και το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα στα τεστ ταχείας ανίχνευσης της νόσου covid_19 που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, δε βρέθηκε κανένα θετικό δείγμα. Συνολικά προσήλθαν και εξετάστηκαν 42 άτομα και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεστ στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, διενεργούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00 και εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της πανδημίας, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Ανακοινώθηκαν 8 θετικά κρούσματα

χθες στον Έβρο. Ένας θάνατος 36χρονου ιερέα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Έβρου, ενώ συνολικά σε όλη την Ελλάδα ανακοινώθηκαν 509 νέα  κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19). Είχαμε δυστυχώς και έναν θάνατο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενός 36χρονου ιερέα που ιερουργούσε στο Χειμώνιο Ορεστιάδας.  Όσον αφορά την Περιφέρεια ΑΜΘ, είχαμε στην Ροδόπη 11, στην Καβάλα 4, στην Ξάνθη και την Δράμα μόνο από 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Θλίψη και πένθος για τον θάνατο από κορονοϊό του 36χρονου ιερέα στο Χειμώνιο

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 9
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 27
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 2

ΑΡΚΑΔΙΑΣ 4
ΑΡΤΑΣ 2
ΑΧΑΪΑΣ 19
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 10
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 48
ΔΡΑΜΑΣ 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 15
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 26
ΕΒΡΟΥ 8
ΕΥΒΟΙΑΣ 8
ΗΛΕΙΑΣ 1


ΗΜΑΘΙΑΣ 10
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 58
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2
ΚΑΒΑΛΑΣ 4
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 4
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 64
ΚΙΛΚΙΣ 8
ΚΟΖΑΝΗΣ 15
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 4
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 7
ΛΑΡΙΣΑΣ 16
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΣΒΟΥ 3
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2
ΜΥΚΟΝΟΥ 3
ΝΗΣΩΝ 1
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 17
ΞΑΝΘΗΣ 1
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 36
ΠΕΛΛΑΣ 3
ΠΙΕΡΙΑΣ 10
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2
ΡΟΔΟΠΗΣ 11
ΣΕΡΡΩΝ 6
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 4
ΧΑΝΙΩΝ 4
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 3