Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου, για το θάνατο του 36χρονου ιερέα Χειμωνίου από κορονοϊό

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου, για το θάνατο του 36χρονου ιερέα Χειμωνίου από κορονοϊό

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 36χρονου ιερέα Βασίλειου Ζγούρη, ο οποίος κατέληξε από κορονοϊό στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύονταν πάνω από δύο εβδομάδες, εξέδωσε η Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Ο νεαρός κληρικός που καταγόταν από την περιοχή της Λάρισας, ανήκε σε αυτήν και ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου του Χειμωνίου Ορεστιάδας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Εκοιμήθη εν Κυρίω, την 21η Ιανουαρίου ε.ε, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο εκ των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως μακαριστός Πρεσβύτερος Βασίλειος Ζγούρης, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Τιμίου Προδρόμου Νέου Χειμωνίου Ορεστιάδος.

Ο μακαριστός χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο και υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, μέχρι της μεταθέσεως του στην ακριτική μας Ιερά Μητρόπολη, προ επταμήνου περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Θλίψη και πένθος για τον θάνατο από κορονοϊό του 36χρονου ιερέα στο Χειμώνιο

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη την επομένη, 22 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., στη γενέτειρα του, στη Φαλάνη Λαρίσης, προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του, αφού μετέφερε πρωτίστως τα συλλυπητήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου  κ. Δαμασκηνού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς,  Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο, αναφέρθηκε στο ζήλο και την προθυμία του μακαριστού για την διακονία του Ιερού Θυσιαστηρίου και ευχήθηκε στους οικείους του την εξ ύψους παρηγορία.

Αιώνια του η μνήμη!