Διδυμότειχο: Δόθηκε στην κυκλοφορία ο επαρχιακός δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς. Κανονικά μέσω παράκαμψης η κίνηση

Διδυμότειχο: Δόθηκε στην κυκλοφορία ο επαρχιακός δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς. Κανονικά μέσω παράκαμψης η κίνηση

Δόθηκε από προχθές στην κυκλοφορία ο επαρχιακός δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς, ο οποίος είχε κοπεί στην μέση από τις καταστροφικές πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου στην περιοχή.

Η άμεση αντίδραση της Περιφέρειας, που από την επομένη κιόλας της καταστροφής έστειλε συνεργεία για να δημιουργηθεί παράκαμψη και να αποκατασταθεί η κίνηση όλων των οχημάτων, προκειμένου να μην είναι υποχρεωμένοι να διανύουν δεκάδες επιπλέον χιλιόμετρα όσοι ήθελαν να κινηθούν στο συγκεκριμένο επαρχιακό δίκτυο, έφερε αποτέλεσμα. Σε λιγότερο από 10 ημέρες η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστος Κισσούδης, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολύ γρήγορη αποκατάσταση του σοβαρού αυτού προβλήματος, αφού ζήτησε και πέτυχε να βρεθούν την επόμενη μέρα της καταστροφής στο σημείο ο Περιφεριάρχης Χρήστος Μέτιος και οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Πέτροβιτς,  Κώστας Βενετίδης, Αθανάσιος Τσώνης και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και επίλυση. Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: ΣΟΚαριστικές εικόνες – Κόπηκε σαν… χαρτί ο δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς. Τεράστιες οι καταστροφές (BINTEO)

“Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάδων και εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινωνίας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαιτέρως τον Περιφεριάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, κ. Κώστα Βενετίδη, κ. Αθανάσιο Τσώνη και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκρισή τους, όσον αφορά στην αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Μεταξάδων-Πολιάς. Ο δρόμος έχει ήδη δοθεί σε κυκλοφορία μέσω παράκαμψης ενώ συνεχίζονται τα έργα στην ίδια περιοχή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διδυμότειχο: Επιθεώρηση Μέτιου και Αντιπεριφερειαρχών στις καταστροφές της περιοχής Μεταξάδων (φωτορεπορτάζ)

 
Να επισημάνουμε επίσης ότι σημαντική ήταν η συμβολή στην άμεση επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, του επαγγελματία και επί χρόνια Προέδρου της Κοινότητας Παλιουρίου Σωτήρη Γιαϊτζή, ο οποίος παρ’ ότι η επιχείρηση αγροτικών προϊόντων που έχει σε εκείνο το σημείο υπέστη τεράστιες ζημιές από την καταστροφική θεομηνία, παραχώρησε τους απαραίτητους χώρους για να κατασκευαστεί ο δρόμος-παράκαμψη.