Σουφλί: Αποκατάσταση των ζημιών και της κυκλοφορίας στις καταστραμμένες γέφυρες του ορεινού όγκου

Σουφλί: Αποκατάσταση των ζημιών και της κυκλοφορίας στις καταστραμμένες γέφυρες του ορεινού όγκου

Αποκαθίστανται με άμεσες, έντονες προσπάθειες των υπηρεσιών και συνεργείων του δήμου Σουφλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις κυρίως στην περιοχή του ορεινού όγκου.

Αμέσως ξεκίνησε η προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε διάφορες γέφυρες που συνδέουν τα χωριά, ώστε να αποκατασταθεί παράλληλα και η κυκλοφορία για τους κατοίκους τους και να μην είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα για την μετακίνηση τους. Ήδη στη γέφυρα που συνδέει το Μεγάλο Δέρειο με το Σιδηρώ  ολοκληρώθηκε η παρέμβαση των συνεργείων, αλλά ο δήμος Σουφλίου συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγός όταν διέρχονται στο ύψος της γέφυρας, γιατί η παρέμβαση είναι προσωρινή.

Αύριο αναμένεται να δοθεί στην  κυκλοφορία και η γέφυρα που συνδέει το χωριό Μεσημέρι με το Μεγάλο Δέρειο, η οποία κυριολεκτικά… διαλύθηκε από την μια μεριά, αφού την παρέσυραν τα ορμητικά νερά.

Μάλιστα στο χώρο που πραγματοποιούνται οι εργασίες βρέθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, που συντονίζει όλη την προσπάθεια, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, τον Αντιδήμαρχο Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά που είναι συνέχεια εκεί και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Πιτιακούδη.

Παράλληλα, από την στιγμή που η περιοχή παραμένει από πέρυσι τον Απρίλιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των τότε καταστροφών, ξεκίνησαν άμεσα και οι μελέτες για μόνιμη και πλήρη αποκατάσταση των γεφυρών και των ζημιών γενικότερα.