Ορεστιάδα: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας για “συνάθροιση” και 3.000 για συγκέντρωση σε σπίτι!!!

Ορεστιάδα: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας για “συνάθροιση” και 3.000 για συγκέντρωση σε σπίτι!!!

Δύο υποθέσεις που αφορούν παραβίαση των μέτρων για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και απαγορευμένων συναθροίσεων σε ιδιωτικό χώρο, εξελίχθηκαν στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “xronos.gr” της Κομοτηνής,  από τις 57 παραβάσεις και 6 συλλήψεις που έγιναν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.ά.), δύο αφορούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκης και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, πρώτον επιβλήθηκαν στην Ορεστιάδα 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο καφενείου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην δεύτερη περίπτωση πάλι στην Ορεστιάδα, επιβλήθηκε 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 συμμετέχοντες.