Τεράστιο θράσος: Ερώτηση Γκαρά για άμεση αποζημίωση πλημμυροπαθών – Ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε 3,5 χρόνια τις αποζημιώσεις

Τεράστιο θράσος: Ερώτηση Γκαρά για άμεση αποζημίωση πλημμυροπαθών – Ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε 3,5 χρόνια τις αποζημιώσεις

Αν αυτό δεν λέγεται τεράστιο και απύθμενο θράσος, τότε πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το πολιτικό… αλτσχάιμερ της βουλευτού Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά, η οποία κατέθεσε μαζί με 22 άλλους συναδέρφους από το κόμμα της Ερώτηση στην Βουλή, ζητώντας την άμεση αποζημίωση πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο.

Αν διαβάσει κάποιος την συγκεκριμένη Ερώτηση με τίτλο: «Άμεση αποζημίωση πληγέντων, αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου», η οποία απευθύνεται  προς τους κκ. Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν μπορεί να μην σκεφθεί πόσο ΘΡΑΣΟΣ έχουν οι… ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που κυβέρνησαν 4 χρόνια και ξεχνούν τα “κατορθώματα τους”.  Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

“Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν πληγείσες περιοχές των Δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης. Η απόφαση αυτή, όμως, θα έπρεπε να συνοδεύεται από την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών, την κινητοποίησή τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ενεργοποίηση αυτή, βέβαια, έχει σημειώσει καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να προκαλεί ανησυχία και ερωτηματικά στους πληγέντες πολίτες.

Παράλληλα, μεγάλη ζημία σημειώνεται και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Έβρο κι επλήγησαν από τις πλημμύρες, για τις οποίες είναι αναγκαίες όχι μόνο οι αποζημιώσεις, αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, οι ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των επακόλουθων πλημμυρικών φαινομένων είναι τεράστιες σε παραγωγές, αγροτικές εκτάσεις, αναχώματα, αγροτική οδοποιία, αντλιοστάσια, αρδευτικά και αποστραγγιστικά έργα και σε πάσης φύσεως δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές”.

Οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2015

δόθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το… 2018

Παραδέχονται τουλάχιστον ότι η Κυβέρνηση κήρυξε άμεσα σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης το μεγαλύτερο τμήμα του νομού και στους 4 δήμους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας). Σκόπιμα ξεχνούν ότι ήρθε άμεσα Κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και κατέγραψε τις ζημιές και καταστροφές σε υποδομές, οδικό δίκτυο δηλαδή, γέφυρες, σπίτια.

Αλλά ποιοι μιλάνε και παριστάνουν τους τιμητές, απαιτώντας άμεση αποζημίωση αγροτών, επιχειρήσεων που έπαθαν ζημιές; Πόσο υποκριτές και φαρισαίοι είναι; Αυτοί που οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στα τέλη του 2014 (Δεκέμβριο) και τον Φεβρουάριο του 2015, όταν δηλαδή ανέλαβαν την Κυβέρνηση, καθυστέρησαν μέχρι το… 2018; Σχεδόν 3,5 ολόκληρα χρόνια πέρασαν για να δώσουν ένα μέρος των χρημάτων στους πληγέντες.

Να θυμίσουμε στην κ.Γκαρά και τους συναδέρφους της του ΣΥΡΙΖΑ τις απεγνωσμένες εκκλήσεις των πληγέντων Εβριτών ολόκληρο το 2015, το 2016 όταν μάλιστα έκανε συνεχείς Ερωτήσεις οι βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης για τις καθυστερήσεις; Γιατί δεν ρωτάει τον “σύντροφο” της Συντονιστή της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Σπύρο Δέδογλου που είναι από το Τυχερό, να την ενημερώσει πότες πήραν κάποια χρήματα οι συντοπίτες του οι οποίοι είχαν πληγεί έντονα;

Μήνες μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2015 και συγκεκριμένα προς τα τέλη του χρόνου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού Νομού Έβρου (ΑΣΚΓΕΤ) Θανάσης Μαλτεπιώτης δήλωνε ότι: “Οι μεγάλες πλημμύρες στις αρχές του έτους προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στο συσκευαστήριο σπαραγγιού της περιοχής, με τη ζημιά να έχει κοστολογηθεί από τις υπηρεσίες της περιφέρειας στα 4.700.000 ευρώ. Ζημιές έχουν υποστεί και άλλες μικρότερες αγροτικές κτηνοτροφικές μονάδες και μικρά συσκευαστήρια, ενώ φθορές έχουν καταγραφεί σε ηλεκτρομοτέρ και σε άλλον αγροτικό εξοπλισμό καλλιεργητών της περιοχής”. Τον άκουσε κανένας από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Βουλευτής ήταν και τότε η κ.Γκαρά. Δεν θυμόμαστε να έχει κάνει κάποια ουσιαστική ενέργεια για τις αποζημιώσεις των Εβριτών, που τώρα την… έπιασε ο πόνος;

Το ΦΕΚ για τις πλημμύρες του 2015

βγήκε το… 2017 και πάλι δεν αποζημιώθηκαν

Ξέρετε πότε βγήκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσεις των καταστροφικών πλημμυρών του Φεβρουαρίου 2015 στο νομό Έβρου; Τον Οκτώβριο του 2017 και πέρασε άλλος ένας χρόνος, για να δοθούν από τον ΕΛΓΑ κάποια χρήματα προς τα τέλη του 2018. Δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ:

Χωρίς αποζημιώσεις παραμένουν εδώ και τρία χρόνια επιχειρηματίες από τη Θράκη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή. Σύμφωνα με έρευνα του Σκάι, οι επιχειρηματίες του Έβρου δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2014 όπως και από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2015.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιμένει την ενεργοποίηση του μηχανισμού όπως προβλέπεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, επιχειρηματίες του Έβρου θα μπορούν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που είχαν από τις πλημμύρες πριν από 3 χρόνια, λαμβάνοντας δωρεάν οικονομική βοήθεια για το 30% της συνολικής ζημιάς που υπέστησαν”.  Τι προέβλεπε το ΦΕΚ;

“Εκδόθηκε σε ΦΕΚ υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τον καθορισμό αποζημίωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης Ιουλίου 2014, 19ης Νοεμβρίου 2014, 4ης έως 13ης Δεκεμβρίου 2014, 24ης Ιανουαρίου 2015 και του Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου”. Τον Οκτώβριο του 2017 επαναλαμβάνουμε.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

2017: Περιμένουν 3 χρόνια να αποζημιωθούν για ζημιές από πλημμύρες

Το καταλαβαίνετε; Έκαναν τρία χρόνια στην Κυβέρνηση της κυρίας Γκαρά να βγάλουν το ΦΕΚ και τώρα… κουνάει το δάχτυλο ζητώντας να καταβληθούν… αύριο αποζημιώσεις. ΦΥΣΙΚΑ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Αλλά η Γκαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ και να μην προκαλούν τη νοημοσύνη μας. Τελικά έναν χρόνο αργότερα, Οκτώβριο του 2018, ο ΕΛΓΑ έδωσε κάποια χρήματα στους αγρότες για τις ζημιές του… 2015.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

2018: Αποζημιώνονται οι αγρότες του Έβρου για τις πλημμύρες του 2015

Για την… ιστορία, οι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την Ερώτηση μαζί με την εξ Έβρου συνάδερφο τους Νατάσα Γκαρά, νομίζοτας ότι οι Εβρίτες έπαθαν ομαδικό… αλτσχάιμερ και ξέχασαν την  ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους είναι:

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γκαρά Αναστασία

Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μωραΐτης Θάνος
Νοτοπούλου Κατερίνα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Παππάς Νικόλαος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Ραγκούσης Γιάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Υ.Γ: Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς που επίσης υπογράφει την Ερώτηση, χρήματα για τον τότε “εκλεκτό” τους εργολάβο ΨΧρήστο Καλογρίτσα να ανοίξει το ΣΥΡΙΖΑ ΤV είχε βρει, η Κυβέρνηση του να αποζημιώσει τους Εβρίτες έκανε 3,5 χρόνια.