Επιμελητήριο Έβρου: Διαδικτυακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων ύπαρξης του

Επιμελητήριο Έβρου: Διαδικτυακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων ύπαρξης του

Με μια διαδικτυακή εκδήλωση υπό τον τίτλο «100 χρόνια Επιμελητήριο Έβρου – LIVE», η διοίκηση του γιόρτασε χθες την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του.

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη εκδήλωση μετατράπηκε σε μια… προσωπική εκδήλωση του Προέδρου του Τάκη Τοψίδη, αφού με πρόσχημα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, δεν παρέστησαν ούτε τα μέλη της διοίκησης του. Μάλιστα θύμισε πολύ τις προεκλογικές εκδηλώσεις του κ.Τοψίδη το καλοκαίρι του 2019 που διεκδίκησε ανεπιτυχώς την εκλογή του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού συζητούσε μόνος του με τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, τον δημοσιογράφο Θανάση Τσολάκη που έχει προσλάβει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως υπεύθυνο Γραφείο Τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου. Μάλιστα απάντησε και σε ερωτήσεις που υπέβαλλαν γραπτώς οι δημοσιογράφοι (ανάμεσα τους και 2 ερωτήσεις του Evros-news.gr που θα παρουσιάσουμε αργότερα) των ΜΜΕ του Έβρου.

Ουσιαστικά όμως βρήκε την ευκαιρία και χρησιμοποίησε την εκδήλωση, μια και το έργο της διοίκησης του είναι ανύπαρκτο, να κάνει αντιπολίτευση στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε, την οποία επειδή δεν μπορεί να… ελέγξει ο ίδιος και οι “κολλητοί” του Πρόεδροι των άλλων Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, προσπαθεί να αποποιηθεί τις σοβαρές ευθύνες του για το “μπλοκάρισμα” της. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι στο δελτίο Τύπου το οποίο στάλθηκε στα ΜΜΕ, οι περισσότερες δηλώσεις και αναφορές έχουν να κάνουν με τις απαντήσεις του για την ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε και την προσπάθεια αποποίησης των τεράστιων προσωπικών ευθυνών του. Κι επίσης, το συνόδευαν μόνο δυο φωτογραφίες του κ.Τοψίδη και καμιά των τιμηθέντων που βρέθηκαν στην εκδήλωση δια ζώσης και μίλησαν από τον ειδικό χώρο που είχε δημιουργηθεί. 

Η εκδήλωση σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε προς επίρρωση της προσαρμογής του Επιμελητηρίου στα νέα δεδομένα – τόσο αυτά που επιτάσσει η πανδημία του κορωνοϊού, όσο όμως και η ίδια η έννοια της Καινοτομίας την οποία το Επιμελητήριο υπηρετεί πιστά. Στον απολογισμό τον οποίο έκανε στον «αέρα» αυτή της διαδικτυακής εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της παρελθούσης χρονιάς και καλωσόρισε την νέα ανακοινώνοντας ότι για το 2021 τα μέλη του Επιμελητηρίου απαλλάσσονται εισφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Τοψίδης, χαρακτήρισε «γενναία» την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την περιέγραψε ως εξής: «Για το έτος 2021, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου αποφάσισε ομόφωνα την παροχή όλων των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη, πλην του ΓΕΜΗ, για το οποίο δεν έχουμε ανάλογη δικαιοδοσία, ΧΩΡΙΣ την καταβολή της ετήσιας ανταποδοτικής εισφοράς. Δηλαδή, τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, ανεξαιρέτως, είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για εταιρεία, θα λαμβάνουν για τους επόμενους μήνες και μέχρι την 31-12-2021 όλες τις υπηρεσίες μας, χωρίς να καταβάλουν τη συνδρομή του τρέχοντος έτους προς το Επιμελητήριο».

100 χρόνια Επιμελητήριο Έβρου

Το 2021 αποτελεί τη χρονιά κατά την οποία το Επιμελητήριο Έβρου συμπληρώνει έναν αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

«Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο αύριο. Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το ρόλο που αναλογεί στις αξίες και στην ιστορία του. Να εκφράζουμε δυνατά και καθαρά τη φωνή της αγοράς. Να δημιουργούμε διαύλους επικοινωνίας με όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων. Να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής επιχείρησης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την παρακαταθήκη των ιδρυτών του και την προσπάθεια όλων όσοι υπηρέτησαν το όραμά του. Θα συνεχίσουμε, πάνω από όλα, να τιμούμε την εμπιστοσύνη των 8.000 και πλέον μελών του», σχολίασε επ’ αφορμής της επετείου ο κος Τοψίδης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι μέσα στο τρέχον έτος θα διοργανωθούν πολλές δράσεις απόδοσης τιμών στην ιστορική επέτειο. Το πλήρες πρόγραμμα τελεί υπό σύσταση στο πλαίσιο των εργασιών της ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό και σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Εν τούτοις, το Επιμελητήριο Έβρου συμβολίζει την συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας με έναν επετειακό λογότυπο, ο οποίος θα συνοδεύει πλέον την παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τιμητικές πλακέτες σε νοσηλευτές,

αστυνομικούς και στρατιωτικούς

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και τιμητικές πλακέτες που φέτος όμως δεν προορίζονταν για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά για όλες και όλους εκείνους που φροντίζουν ώστε ο επιχειρηματικός κόσμος να δραστηριοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον – δεδομένων και όλων όσων συνέβησαν μέσα στο 2020. Έτσι, τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι:

Χριστόδουλος Μεντίζης – Πρόεδρος Εργαζομένων ΠΓΝΑ
Έφη Μπουτζίκα – Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΔ
Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς – Πρόεδρος ΕΣΦΥΕ
Χρήστος Τουφάκης –  Πρόεδρος Ένωσης ΑΥΔΑ
Ηλίας Ακίδης – Πρόεδρος Ένωσης ΑΥΔΟ
καθώς και οι δύο Μεραρχίες του Έβρου (ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π και XVI Μ/Κ Μ/Π)

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, κατόπιν πολλών δημοσιογραφικών ερωτημάτων δόθηκαν και απαντήσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα που αφορούν την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΔΕΣΜΟΣ ΑΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο των απαντήσεων του, ο κος Τοψίδης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ στις 18/11/2020 η πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ Κατερίνα Ιωαννίδου είχε φέρει μία πρόταση «που έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε 15 προσλήψεις για να τρέξει το πρόγραμμα αυτό (εν. της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης) γρήγορα και άμεσα». Διευκρίνισε δε, ότι ηάλλη πρόταση που έγινε από τα Επιμελητήρια, ήταν να αξιοποιηθεί το Μητρώο του ΕΦΕΠΑΕ, που είναι ένα Μητρώο Αξιολογητώνμε 5.000 μέλη σε όλη τη χώρα.

«Αυτό το Μητρώο αξιοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης για όλα τα προγράμματα, αυτό το Μητρώο αξιοποίησαν οι υπόλοιπες Περιφέρειες για να έχουν γρήγορη αποτελεσματικότητα. Και στη Γενική Συνέλευση της 18/11/2020 αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, του εκπροσώπου της Περιφέρειας, ομόφωνα, ότι θα πάμε σε αυτό το Μητρώο. Και η πρόεδρος δεν έχει εκτελέσει αυτήν την  απόφαση. Είναι καθαρά ευθύνη της Προέδρου, δεν αφορά τα Επιμελητήρια, δεν υπάρχει καμιά κόντρα, δεν υπάρχει καμιά δικαστική διαμάχη από τα Επιμελητήρια προς την Περιφέρεια και όπως είπα όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικά.  […] Η δική μας η θέση είναι πάντοτε συναινετική. Δεν διεκδικήσαμε ποτέ τα Επιμελητήρια να έχουμε την πρωτοκαθεδρία, να έχουμε τη Διοίκηση – κανένας Πρόεδρος Επιμελητηρίου δεν θέλει να γίνει πρόεδρος στη ΔΕΣΜΟΣ […]» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Τοψίδης.

Η εκδήλωση εν συνόλω θα διανέμεται από όλα τα διαδικτυακά κανάλια του Επιμελητηρίου Έβρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*