Μέτιος: Ζήτησε έκτακτες ενισχύσεις 5.000 € και 8.000 € για πλημμυροπαθείς πολίτες και επιχειρήσεις Έβρου-Ροδόπης

Μέτιος: Ζήτησε έκτακτες ενισχύσεις 5.000 € και 8.000 € για πλημμυροπαθείς πολίτες και επιχειρήσεις Έβρου-Ροδόπης

Την χορήγηση έκτακτων ενισχύσεων ύψους 5.000 € και 8.000 € σε πολίτες και επιχειρήσεις αντιστοίχως, που επλήγησαν από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου,  ζητά με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Όπως αναφέρει το inkomotini.net, ο κ. Μέτιος απέστειλε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου την συγκεκριμένη επιστολή και προέβη μεθοδικά στη συγκεκριμένη στοχευμένη και ουσιαστική ενέργεια, μετά από συνεννοήσεις που είχε με την Kυβέρνηση κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον παραμονής του, μετά την διάγνωση ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό. Άλλωστε είχε προλάβει και έκανε αυτοψία σε αρκετές από τις πληγείσες περιοχές των δύο νομών.

Εξάλλου, κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών, με τη συνδρομή Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Περιφέρειας, ήδη πραγματοποίησε ελέγχους και κατέγραψε ζημιές σε τριακόσιες περίπου οικίες, επιχειρήσεις και αποθήκες.

Την ίδια ώρα, με εντολή του Περιφερειάρχη, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου οι διαδικασίες να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό.

Πηγή: inkomotini.net

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*