Διδυμότειχο: Ένας χρόνος απ’ την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr, που ΑΠΕΤΡΕΨΕ την δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στην Καρωτή

Διδυμότειχο: Ένας χρόνος απ’ την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr, που ΑΠΕΤΡΕΨΕ την δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στην Καρωτή

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες απ’ τον Ιανουάριο που 2020, όταν το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr, ΑΠΕΤΡΕΨΕ την δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) λαθρομεταναστών στο πρώην στρατόπεδο του χωριού Καρωτή. 

Ήταν 24 Ιανουαρίου 2020, όταν δημοσιεύσαμε την ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, για την οποία λίγες ημέρες αργότερα παραδέχθηκε δημόσια ότι η Κυβέρνηση του ζήτησε να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Δημιουργία Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) λαθρομεταναστών, συζητάει μυστικά στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Ο κ.Χατζηγιάννογλου, που όπως αποκαλύψαμε βρέθηκε στην Αθήνα για μυστική συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, παραδέχθηκε ότι του προτάθηκε να δημιουργηθεί Προαναχωρισιακό Κέντρο Κράτησης στο πρώην στρατόπεδο “Φυλιρίδη” του χωριού Καρωτή. Εκεί που και παλαιότερα είχε εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο, αλλά τότε είχε ξεσπάσει ξαφνικά πυρκαγιά και τελικά τα σχέδια δεν προχώρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμαρχοι Θράκης κατά Χατζηγιάννογλου: Θα “σπάσει” την κοινή γραμμή για καμιά δομή στην περιοχή;

Μάλιστα  ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, τον οποίο τώρα οι “κολλητοί” του δημοσιογράφοι μας τον εμφανίζουν και ως… αγωνιστή κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου που προσπαθεί να επιβάλλει ετσιθελικά ο Νότης Μηταράκης,   ξεκίνησε τότε με… επίθεση στο Evros-news.gr. Όμως στη συνέχεια επιβεβαίωσε πλήρως το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ μας. “Βγήκαν κάποια δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που έγινε ήταν να ενημερώσω την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο, ότι με κάλεσε ο υπουργός (εννοεί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης) να κατέβω κάτω να μου μιλήσει για ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Τους είπα θα κατέβω, να με ενημερώσει, να γυρίσω πίσω, θα σας πω τι θέλει και να συζητήσουμε. Αν θέλουμε ή δεν θέλουμε Προαναχωρησιακό Κέντρο μεταναστών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Χατζηγιάννογλου: Η Κυβέρνηση ζήτησε να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στην Καρωτή – Πανηγυρική επιβεβαίωση Evros-news.gr

Ακόμα, ο κ.Χατζηγιάννογλου παραδέχθηκε ξεκάθαρα: “Ο υπουργός είπε ότι θέλουν να κάνουν ένα Προαναχωρησιακό Κέντρο στην περιοχή του Διδυμοτείχου και μάλιστα μου είπε για το στρατόπεδο της Καρωτής. Θα βρεθώ στην Καρωτή να μιλήσω εκεί με το χωριό και την Κοινότητα, να πάω να τους ρωτήσω κατά κάποιον τρόπο γιατί πιστεύω είναι κάτι που πρέπει να το κάνω, μετά να κάνω μια συγκέντρωση στο Δημαρχείο, να έρθουν όλοι οι φορείς του τόπου να εκφράσουν την άποψη τους και εφόσον το αποτέλεσμα θα είναι όχι, θα πούμε ΟΧΙ. Αν πούνε ναι τότε θα πούμε ΝΑΙ”.

-Βροντερό ΟΧΙ από τους κατοίκους της Καρωτής σε δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ λαθρομεταναστών στο χωριό τους

Ο ξεσηκωμός που υπήρξε σε Καρωτή αλλά και Διδυμότειχο γενικότερα, δεν επέτρεψε την υλοποίηση των σχεδίων του κ.Χρυσοχοίδη και της Κυβέρνησης, τα οποία δέχθηκε να κουβεντιάσει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου. Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγκάστηκε να εκδώσει κοινή ανακοίνωση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία ανέφερε: «Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σάς ανακοινώνουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στο Νομό Έβρου».

Μόνο που αποδείχθηκε πως δεν το… τήρησε αυτό, αφού όπως επίσης ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr πριν λίγο καιρό και όλα τα τοπικά ΜΜΕ ΤΟ “ΕΘΑΨΑΝ”, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρήθηκαν τους τελευταίους μήνες κρούσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην περιοχή των Φερών. Όμως ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ΤΟ ΞΕΚΟΨΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ δυο φορές.

-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διπλή… απόπειρα δημιουργίας δομής λαθρομεταναστών στις Φέρες, “ναυάγησε” επειδή ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης

Ο κ.Χρυσοχοίδης ήρθε δυο φορές στον Έβρο και τις Καστανιές από τον Σεπτέμβριο που ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε στην Χίο ότι η Κυβέρνηση ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΗΔΗ το Φυλάκιο στον Έβρο. Φάνηκε μάλιστα και από φωτογραφικά δημοσιεύματα να έχει ιδιαίτερες συζητήσεις με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Δεν του ανέφερε άραγε το παραμικρό για τα όσα σχεδιάζονταν από τον συνάδερφο του κ.Μηταράκη για το ΚΥΤ Φυλακίου; Γιατί το Evros-news.gr είχε απευθύνει ξεκάθαρα ερωτήματα στον κ.Μαυρίδη, που.. περί άλλων τύρβαζε (μια και τελευταία του αρέσουν και τα αρχαία).

Τέλος, δεν ξεχνούμε πως όπως τώρα αυτή εδώ η ιστοσελίδα μπήκε στο στόχαστρο του Νότη Μηταράκη, που δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη ότι το Evros-news.gr είναι “χαμηλού επιπέδου” και δεν το διαβάζει, πέρυσι τον Γενάρη που κάναμε τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ και συμβάλλαμε καθοριστικά ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ η δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στην Καρωτή Διδυμοτείχου, δεχθήκαμε “επίθεση” από την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, που έχει Διευθυντή τον ανταποκριτή της “Εφημερίδας των Συντακτών” Αντώνη Τελλόπουλο. Με την παρουσιάστρια Χριστίνα Κουματζίδου να αποκαλεί “κιτρινισμό” τα ρεπορτάζ μας που επιβεβαιώθηκαν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ και ευτυχώς για την περιοχή.

-ΒΙΝΤΕΟ: “Κιτρινισμός” κατά την Χ.Κουματζίδου τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ρεπορτάζ μας για την συνάντηση Χρυσοχοίδη-Χατζηγιάννογλου