Αλεξανδρούπολη: Θα καταφθάσουν θηριώδη αμερικανικά μεταγωγικά πλοία στο λιμάνι, για ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Αλεξανδρούπολη: Θα καταφθάσουν θηριώδη αμερικανικά μεταγωγικά πλοία στο λιμάνι, για ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Την στιγμή που οι Τούρκοι μιλούν για αποστρατικοποίηση της Αλεξανδρούπολης, οι Αμερικανοί δίνουν… έμπρακτη απάντηση, αφού στο λιμάνι της πόλης θα καταφθάσουν 7 θηριώδη μεταγωγικά των ΗΠΑ, μεταφέροντας οχήματα, ελικόπτερα και όπλα για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, στο διευρυμένο briefing για τα logistics της ομπρέλας επιχειρήσεων “POSEIDON TRIDENT 2021”, με κορυφαία την άσκηση “DEFENDER21” που διεξάγεται στην Ρουμανία. Το παρόν έδωσε μάλιστα και ο νέος Ναυτικός Ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο Commander Christopher Lepore. Παράλληλα υπήρχε συμμετοχή όλων των key players σε Αλεξανδρούπολη και Μαύρη Θάλασσα!
Μεταξύ της περιόδου Φεβρουαρίου – Αυγούστου το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να συμμετέχει (έναντι αδράς αμοιβής) σε μία σειρά από διασυμμαχικές αποστολές, κατά οποίες θα λειτουργήσει σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα με τα 7 θηριώδη μεταγωγικά που αναμένεται να καταπλεύσουν.
Δυστυχώς και λόγω των ζημιών που υπέστη το σιδηροδρομικό δίκτυο σε Πόρο και Άνθεια κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τρένο για τις μεταφορές πριν τα τέλη Μαρτίου!
Στην συνάντηση-ενημέρωση συμμετείχαν φυσικά ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου.