Έβρος: Ανεβαίνει η στάθμη του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο – Αύξηση και στο “Τσάι” Φερών

Έβρος: Ανεβαίνει η στάθμη του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο – Αύξηση και στο “Τσάι” Φερών

Δεν φτάνουν τα χιόνια που έπεσαν χθες βράδυ και δημιούργησαν προβλήματα στον κεντρικό και βόρειο Έβρο κυρίως, υπάρχει σημαντικό ζήτημα και με την άνοδο της στάθμης των νερών σε Ερυθροπόταμο και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου, η στάθμη του Ερυθροπόταμου ανεβαίνει και χρειάζεται προσοχή, ενώ όλα αυτά προκαλούν έντονη ανησυχία αν θυμηθούμε τις καταστροφικές πλημμύρες στις 12 Ιανουαρίου σε Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σύμφωνα με νέα δεδομένα από τους αισθητήρες η στάθμη του Ερυθροποτάμου παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Εφιστούμε την προσοχή στους δημότες καθώς έπειτα από το σπάσιμο των αναχωμάτων, η πιθανότητα να για τη διάχυση των υδάτων προς τις καλλιέργειες και γενικότερα σε υποδομές πλησίον του Ερυθροποτάμου είναι υψηλή.

Ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση σε ποιο σημείο θα εκτονωθεί, ωστόσο αναμένεται όγκος υδάτων στις παραποτάμιες περιοχές  του Ερυθροποτάμου σε επίπεδα που καθιστά εκ νέου την περιοχή σε επικίνδυνη.

Καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου , να διατηρήσουν ασφαλισμένες τις περιουσίες τους,  διασφαλίζοντας πρωτίστως την ατομική τους ασφάλεια.

Παράλληλα συστήνουμε προληπτικά στους παραγωγούς των παραποτάμιων περιοχών, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  προς τον Ερυθροπόταμο και τον Έβρο τις επόμενες ώρες και μέρες.

Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης καλέστε : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ 6946 637260”

Σε ετοιμότητα ο δήμος Αλεξανδρούπολης

απ’ την αύξηση υδάτων στο “Τσάι” Φερών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται επίσης και οι υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης από την αύξηση των υδάτων στον χείμαρρο “Τσάι”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: “Από χθες το βράδυ παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση.
Προς το παρόν, αν και η στάθμη παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρουσιάζει στασιμότητα”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*