Σουφλί: Αγανάκτηση αγροτών για την πρόχειρη αποκατάσταση αναχώματος, που ξαναέσπασε σήμερα

Σουφλί: Αγανάκτηση αγροτών για την πρόχειρη αποκατάσταση αναχώματος, που ξαναέσπασε σήμερα

Την έντονη αγανάκτηση τους για τις προχειρότητες στην αποκατάσταση των αναχωμάτων που έπαθαν ζημιές στις προηγούμενες πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου, πριν δυο εβδομάδες δηλαδή και σήμερα ξαναέσπασαν, εκφράζουν με αναρτήσεις τους αγρότες της περιοχής Σουφλίου.

Μάλιστα καταλογίζουν ευθύνες για… ανεύθυνη δουλειά στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο αποκατάστασης στο κατεστραμμένο ανάχωμα της περιοχής ρέμα Σαράντη Θυμαριάς, αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αφού αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι η αποκατάσταση αυτή. Μάλιστα οι δυο αγρότες που αντέδρασαν είναι νεαροί, γνωστοί για την ενασχόληση τους με τον αγροτικό τομέα. Η αρχική ανάρτηση έγινε από τον Κώστα Τσερκέζη απ’ το Τυχερό, που έγραψε:

“Ενώ υπήρχε χρόνος της αποκατάστασης αναχώματος βλέπουμε ότι έγινε μια πρόχειρη και ανεύθυνη δουλειά…. Στο ίδιο έργο θεατές
Τι έχετε να πείτε κύριε Δημήτρη Πέτροβιτς για τα έργα σας στην περιοχή μας”;
Την ανάρτηση κοινοποίησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Σκαρκάλας, σχολιάζοντας:
“Θεατές στο ίδιο έργο ξανά Και ξανά! Η αντίδραση μας θα είναι διαφορετική !
Κάθε χρόνο κινδυνεύουν οι περιουσίες μας ΚΙ οι κόποι μας”.
Δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης
υποστηρίζουν εργολάβος και Αντιπεριφέρεια Έβρου
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τόσο ο εργολάβος που ανέλαβε την αποκατάσταση όσο και η Αντιπεριφέρεια Έβρου, επικαλούμενη μάλιστα τη δική του άποψη, δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου φράγματος. Αν και ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά τις καταστροφικές βροχές και πλημμύρες στις 12 Ιανουαρίου, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η παρέμβαση, γι’ αυτό και σήμερα ξαναέσπασε το ανάχωμα στο ίδιο σημείο.