ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μαυρίδης ως “Ζήκος” στην ταινία “Μπακαλόγατος” και ο… αδιάβαστος Τοψίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μαυρίδης ως “Ζήκος” στην ταινία “Μπακαλόγατος” και ο… αδιάβαστος Τοψίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξέρω, ξέρω. Έχετε δίκιο ακόμα και να… βρίζετε, γιατί “εξαφανίστηκα” πολύ καιρό. Πάντως από το Evros-news.gr δεν έχετε παράπονο.

Και διαδικτυακές live εκπομπές βλέπετε με τον Κώστα Πιτιακούδη, ειδικά τώρα που κυριαρχούν η απόπειρα και οι μεθοδεύσεις του Νότη Μηταράκη και της Κυβέρνησης, να μας “φυτέψουν” συνολικά 1.500 λαθρομετανάστες και μελλοντικά 3.000 στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπως αναφέρεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να προχωρήσουν έτσι σε ένα ξεκάθαρο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι χιλιάδες που μας διαβάζετε καθημερινά, εμείς εδώ στο Evros-news.gr τα λέγαμε, τα γράφαμε και τα “φωνάζαμε” από τον Σεπτέμβριο. Είμασταν όμως “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”. Απόλυτη σιωπή από τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ, ακόμα και αυτά που έχουν έδρα την Ορεστιάδα (για τους γνωστούς λόγους) αλλά και από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Εκκωφαντική σιωπή Μαυρίδη

Με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως τις 29 Δεκεμβρίου που ήρθε η… ψυχρολουσία με την δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της εκδήλωση ενδιαφέροντος από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, χειριζόταν ο ίδιος προσωπικά το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε τις επαφές με τον υπουργό Νότη Μηταράκη και τους συνεργάτες του.

Αυτό τουλάχιστον επαναλαμβάνει συνέχεια με δηλώσεις του ο ίδιος. Επικαλείται μάλιστα ότι έστειλε στις 8 Σεπτεμβρίου επιστολή στον υπουργό, μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΒΙΝΤΕΟ από το Evros-news.gr από το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, όπου ανακοίνωσε ότι “η Κυβέρνηση επεκτείνει ήδη το Φυλάκιο στον Έβρο”.

Μάλιστα απάντησε σε ερώτηση συντοπίτη του ο κ.Μηταράκης, ότι σκοπεύουν να το κάνουν παρόμοιο με της Σάμου, που είναι προγραμματισμένο να φτάσει στις 5.000 άτομα. Κι ο κ.Μαυρίδης τι έκανε; Έστειλε λέει επιστολή που εξέφραζε την αντίθεση του και ζητούσε από τον αρμόδιο υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή και να ενημερώσει για τις προθέσεις του και να ακούσει τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα αυτή την επιστολή που την κοινοποίησε στους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και άλλους, έλεγε πως θα την δώσει στην δημοσιότητα. Δεν το έκανε, όπως υποσχέθηκε να δημοσιοποιήσει και τα πρακτικά της τηλεδιάσκεψης στις 4 Ιανουαρίου με βουλευτές, Περιφερειάρχη, δημάρχους και Μητροπολίτες. Ένα σωρό φορές το προανήγγειλε και δεν τα δίνει. Φοβάται ή θέλει να κρύψει κάτι;

Από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο 4 μήνες αδράνειας

Για να μάθει ο κόσμος τι ειπώθηκε, σε αυτή την πρώτη σύσκεψη, μετά την… ψυχρολουσία με την δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των μεθοδεύσεων Μηταράκη. Ούτε αυτό το έκανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Όπως δεν έκανε τίποτα επί 4 μήνες, όταν ενημερώνονταν ότι εκπρόσωποι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έρχονταν και συζητούσαν με κατοίκους για ενοικίαση των χωραφιών τους.

Το γνώριζε, γιατί όταν τον Σεπτέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ο Χρήστος Καζαλτζής το κατήγγειλε, είπε ότι ξέει καλά πως εκπρόσωποι του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) έρχονται και κάνουν επαφές για το θέμα. Τι έκανε; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Μίλησε με τον κ.Μηταράκη για να ζητήσει… εξηγήσεις; Διαμαρτυρήθηκε όταν υποδέχθηκε στην Ορεστιάδα τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρκ, για την συνάντηση με τον οποίο δεν ανακοίνωσε ποτέ επίσημα το παραμικρό;

Δεν ενημέρωσε κανέναν όταν τέλη Νοεμβρίου, όταν ανακοίνωσε κατόπιν εορτής, τον Ιανουάριο πλέον, ότι είχε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης, άκουσε τις προθέσεις και μεθοδεύσεις του, τον… κορόιδευε επί μέρες αφού δεν του έβγαινε στο τηλέφωνο και αυτός τι έκανε; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ούτε έκτακτο Δ.Σ, ούτε έκτακτες

συνεντεύξεις, καμιά αντίδραση

Δεν συγκάλεσε ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δεν ενημέρωσε έστω τηλεφωνικά τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δεν κάλεσε τους δημοσιογράφους σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, όπως έκανε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια ή για να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης. Μάλιστα μετέδωσε και live τις συνεντεύξεις αυτές. Για το ΚΥΤ Φυλακίου όμως τι έκανε; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ακόμα και μετά την 29η Δεκεμβρίου που ήρθε στην επικαιρότητα η απόφαση από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έκανε τηλεδιάσκεψη 5 ημέρες μετά με τους θεσμικούς για να καθορίσουν την στάση τους, η Επιτροπή Αγώνα στην οποία είναι επικεφαλής  συγκροτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου και κάποια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ για να… σταλεί ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ, δεν οργάνωσε. Τι έκανε; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Κι όταν οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που τον ψήφισαν ή τον στηρίζουν, άρχισαν να γκρινιάζουν και να του ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για την μαλθακότητα, την έλλειψη αντίδρασης επί 4 μήνες και την συνεχιζόμενη έλλειψη αποφασιστικότητας για δυναμικές αντιδράσεις αφού ο κ.Μηταράκης δείχνει ανένδοτος, αυτός τι έκανε; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Βγήκε απλά στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM Fm και μιλώντας στον Δημήτρη Κολιό, ξέρετε τι είπε; “Αν επιμείνει η Κυβέρνηση στην απόφασή της… θα συγκρουστούμε μαζί της – Η κοινωνία θα αντιδράσει πολύ έντονα… είναι καθήκον μας”. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ, είδε αρχές Δεκεμβρίου ότι τον… δούλευε ο Μηταράκης και αντί να είχε οργανώσει ήδη ως επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα σειρά δυναμικών αντιδράσεων, λέει ότι…ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ αν επιμείνει η Κυβέρνηση.

Ξέρετε τι μου θυμίζει; Τον αείμνηστο Κώστα Χατζηχρήστο στον ρόλο του “Ζήκου” στην φοβερή ταινία “ο Μπακαλόγατος” και συγκεκριμένα στη σκηνή με τον επίσης φοβερό Νίκο Ρίζο. Εκείνο το: “Μαλώνς ρε. Μαλώνς” και συγχρόνως έλεγε να τον… κρατήσουν μην τις… φάει.

Γιατί δεν κατεβαίνει στην Αθήνα;

Αυτό κάνει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που βλέπει ξεκάθαρα ότι ο Νότης Μηταράκης τον… δουλεύει και αυτόν και όλους με όσους συζητάει, γιατί δεν πρόκειται να… κάνει πίσω. Κι αντί να πάρει τα άλλα 5 μέλη της Επιτροπής Αγώνα και να κατέβουν στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, λέει ότι… ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ. Πότε; Όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν οι μπουλντόζες στα χωράφια;

Και μην μου πείτε ότι λόγω κορονοϊού αυτό δεν μπορεί να γίνει. Το… κουμπαράκι του ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης, ξέρετε αυτός που ο κ.Μαυρίδης του δίνει κάθε χρόνο ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ στην λογιστική του εταιρεία δουλειές από τον δήμο Ορεστιάδας, πως πήρε τα “δεκανίκια” του, τους άλλους Προέδρους Επιμελητηρίων ΑΜΘ και πήγαν στον Άδωνι Γεωργιάδη, για να ζητήσουν να τους δώσει την διοίκηση της ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε που διακαώς επιθυμούν;

Έξι άτομα ήταν και αυτό, όσα η Επιτροπή Αγώνα και πήγαν στην Αθήνα, φορώντας τις μάσκες συνάντησαν τον Άδωνι. Γιατί ο “αγωνιστής” (στα λόγια) Βασίλης Μαυρίδης συμπεριφέρεται και λειτουργεί με τέτοια… χαλαρότητα; Και μετά έχει το θράσος να λέει ότι… έστειλε επιστολή στις 8 Σεπτεμβρίου; Ως τις 29 Δεκεμβρίου τι έκανε; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Μια και μίλησα για τον πρώην φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, τι… ξεφτίλα ήταν αυτή που έπαθε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη; Βέβαια ο Σταύρος έβγαλε τον αποτυχόντα υποψήφιο Περιφερειάρχη στις εκλογές του 2019 ως Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, προκειμένου να μιλήσει  για την διαδικτυακή εκδήλωση που έγινε την Κυριακή.

Εκδήλωση προσωπικής προβολής Τοψίδη

Βλέπετε φέτος το Επιμελητήριο Έβρου συμπληρώνει 100 χρόνια ύπαρξης και επειδή λόγω κορονοϊού πίτα (για να δώσει και μερικά ευρώ στα τοπικά ΜΜΕ ως… διαφημιστικά banner ώστε αυτά να τον… αβαντάρουν και έτσι διοργάνωσε μία διαδικτυακή εκδήλωση, ως ξεκίνημα διαφόρων δράσεων προβολής αυτής της επετείου και κυρίως της δικής του.

Ουσιαστικά βέβαια η όλη εκδήλωση θύμισε τις… προεκλογικές συγκεντρώσεις του κ.Τοψίδη, ξέρετε, τότε που έφερνε από την Αθήνα ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους για να του κάνουν συνεντεύξεις (Λάλας, Υποφάντης), αν και ο λαός της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν τα… εκτίμησε όλα αυτά και δεν τον επέλεξε να διοικήσει την Περιφέρεια.

Ήταν λοιπόν μία εκδήλωση προσωπικής προβολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου ουσιαστικά. Γιατί το λέω αυτό; Ενώ για παράδειγμα τιμήθηκαν οι Συνοριοφύλακες και οι άλλοι αστυνομικοί, αλλά και οι νοσηλευτές για την προσφορά τους στον Έβρο και γενικότερα την αντιμετώπιση των κορονοϊό και την κρίση του περσινού Μαρτίου, στο δελτίο Τύπου το οποίο μας στάλθηκε, υπήρχαν μόνο δύο φωτογραφίες.

Η μία είχε το φίλο μου τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) Τοψίδη όρθιο δίπλα στο λογότυπο των 100 χρόνων και η άλλη… πάλι τον Τοψίδη παρέα με τον δημοσιογράφο και υπεύθυνο Τύπου του Επιμελητηρίου Θανάση Τσολάκη (αλήθεια γιατί δεν βγαίνει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόσληψη του, η διάρκεια και τα χρήματα που παίρνει; Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου δεν είναι το Επιμελητήριο; Ο κ.Τοψίδης που παριστάνει ότι κόπτεται για την… διαφάνεια γιατί τα  κρύβει;

Δυο φωτογραφίες Τοψίδη μας έστειλαν και τα τιμώμενα πρόσωπα πουθενά. Ούτε ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ούτε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης, ούτε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης (που είχε και το πουκάμισο ξεκούμπωτο και φαινόταν από μέσα η… φλοκάτη).

Ούτε ο Πρόεδρος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Χριστόδουλος Μεντίζης, ούτε η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Έφη Μπουτζίκα. Μόνο… Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ). Όπως σας είπα λοιπόν, την επόμενη μέρα τον έβγαλε για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό ο Σταύρος Αποστολίδης στην εκπομπή του, τι την ήθελε την ερώτηση;

Δεν ήξερε τον πρώτο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Είχε την φαεινή ιδέα να ρωτήσει τον Τοψίδη να του πει, γιατί ο ίδιος δεν το ήξερε, ποιος ήταν ο πρώτος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Έβρου το 1921, όταν αυτό ιδρύθηκε με Βασιλικό Διάταγμα και μάλιστα ως Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης τότε. Εκεί ο… Τάκης “πάγωσε” και μάταια προσπάθησε να διαχειριστεί την εμφανή αδυναμία του.

Απάντησε λοιπόν ότι το γράφει το λεύκωμα που κυκλοφόρησε το Επιμελητήριο το 2018 για τα… 97 χρόνια και το οποίο φυσικά πλήρωσε η διοίκηση του, αλλά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν τον… ήξερε και πιάστηκε… αδιάβαστος.

Ακούστε το φοβερό ηχητικό απόσπασμα. Είναι πραγματικά… απόλαυση:

Προσέξτε. Ο πρώην φίλος μου, ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) Τοψίδης είναι Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Έβρου 10 χρόνια. Φέτος έχει προγραμματίσει ένα σωρό εκδηλώσεις όπως είπε, έκανε ήδη την πρώτη έστω και διαδικτυακά και ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ποιος ήταν ο πρώτος Πρόεδρος του Οργανισμού που είναι επικεφαλής. Προφανώς δεν τον ανέφερε ούτε στην εναρκτήρια εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, γιατί αλλιώς θα τον θυμόταν.

Ο Σταύρος βέβαια, που δεν τον γνώριζε και ζήτησε να τον μάθει, δεν… στενοχωρέθηκε και τόσο. “Καλά, εντάξει”, αρκέστηκε να παρατηρήσει. Πάλι καλά που δεν είπε ότι φταίει και για την άγνοια του Τοψίδη κανένας…. Μέτιος. Γιατί θα έχετε παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό συγκεκριμένα ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης σχεδόν καθημερινά τα… χώνουν στον Περιφερειάρχη και… αγαπούν Τοψίδη και Βίβιαν Κουρμπανιάν.

Αν δεν είναι… ΚΑΥΤΟΥΣΤΑΡΚΑ

Όμως ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) μιλάμε είναι φοβερός. Όπως είπε βέβαια και ένας κοινός γνωστός μας, γιατί να το προσπαθήσει να το μάθει; Αν δεν υπάρχουν… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ ή ΧΙΛΙΑΡΚΑ όπως τα λέει τα λεφτά ο κ.Τοψίδης, δεν ασχολείται με τίποτε άλλο. Σιγά μην ρωτήσει τους υπαλλήλους του να βρουν ποιος ήταν ο πρώτος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ποιος το “άνοιξε” από Αλεξανδρούπολης σε Έβρου και ποιος συνέβαλλε να αγοραστεί το κτίριο που στεγάζεται.

Τρεις κορυφαίες στιγμές-σταθμός δηλαδή. Που προφανώς θα τα αναφέρει και το λεύκωμα που δημιουργήθηκε το 2018 για τα 97 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου Έβρου, με τίτλο «Αναδρομή στη Ιστορία» από τον ιστορικό  Γιάννη Κουκμά και οι αρκετές χιλιάδες ευρώ που κόστισε δόθηκαν φυσικά από το Επιμελητήριο.

Προσέξτε. Γνώριζαν ότι το 2021 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του και… έσπευσαν να βγάλουν λεύκωμα για τα… 97 χρόνια. Το οποίο όπως είπε ο πρώην φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) Τοψίδης, θα… επικαιροποιήσουν για τα 100 χρόνια. Γιατί να μην το κάνουν; Σάμπως από την τσέπη του δίνει τα ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ ή τα ΧΙΛΙΑΡΚΑ ο κ.Τοψίδης; 

Από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου μπορεί να τα δίνει, αφού εκεί δεν απαιτείται δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και κάνει… ότι θέλει. Όσο σκέφτεται κανείς τι θα γινόταν με τα εκατομμύρια της Περιφέρειας ΑΜΘ έτσι και γινόταν καμιά… στραβή και εκλέγονταν αυτός Περιφερειάρχης, ευγνωμονεί όσους συνέβαλλαν να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Μιλάμε ότι… άγιο είχαμε στην Περιφέρεια.

Ο… ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΗΣ