Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές σε Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα για δεύτερη ημέρα

Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές σε Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα για δεύτερη ημέρα

Η ταλαιπωρία (και αγανάκτηση) συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σε πολλές περιοχές του Έβρου και συγκεκριμένα στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, όπου το βράδυ της Τρίτης είχαμε χιονοπτώσεις.

Αρκετά χωριά, κυρίως σε Σουφλί Ορεστιάδα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, αφού από τους ανέμους που συνόδευαν το χιόνι, έπεσαν πολλά καλώδια αλλά και κολώνες της ΔΕΗ. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν επαρκούν αφού η σημαντική μείωση του προσωπικού τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμώσει την γρήγορη αποκατάσταση όταν υπάρχουν αυξημένες ζημιές.

Η έλλειψη ρεύματος επηρεάζει και την κατάσταση με το νερό, αφού σε περιοχές που υπάρχουν αντλιοστάσια για την ύδρευση τόσο χωριών όσο και των πόλεων, από την στιγμή που δεν μπορούν αυτά να λειτουργήσουν, μοιραία επηρεάζουν και τις διαθέσιμες ποσότητες νερού.

Στην πόλη του Διδυμοτείχου τα προβλήματα με την έλλειψη νερού παραμένουν για δεύτερη ημέρα, η αγανάκτηση του κόσμου έχει… χτυπήσει κόκκινο άλλη μια φορά και όλοι απευθύνονται στην… πολύπαθη ΔΕΥΑΔ, της οποίας Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μήπως και πάρουν κάποια απάντηση.

Στον δήμο Σουφλίου τα χωριά από Μάνδρα και πάνω προς τον ορεινό όγκο (και όλα αυτά φυσικά), δηλαδή Αγριάνη, Πρωτοκκλήσι, Κυριακή, Μαυροκκλήσι, Κόρυμβος, Μικρό και Μεγάλο Δέρειο και όλα τα άλλα, δεν έχουν ηλεκτρικό και νερό, μια και μόνο δυο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις πολλές βλάβες. Επίσης, η γεώτρηση της Ιτέας υπέστη ζημιές και τα χωριά της περιοχής Τυχερού που υδρεύονται από εκεί δεν έχουν και αυτά νερό.

Δυο ημέρες χωρίς ρεύμα χωριά της Ορεστιάδας

Σε πολλά χωριά του δήμου Ορεστιάδας, κυρίως της περιοχής του Τριγώνου, δεν έχουν ακόμα ηλεκτρικό. Όπως αναφέρει η σελίδα το ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ, ο Κριός, ο Δίλοφος δεν έχουν ρεύμα, ενώ και άλλα χωριά όπως το Φυλάκιο, η Ελιά, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα από χθες τα ξημερώματα. Στο ΚΥΤ Φυλακίου πάντως που βρίσκεται στην επικαιρότητα, υπάρχουν γεννήτριες όπως λένε οι κάτοικοι και ηλεκτροδότηση.

Οι εκκλήσεις προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τα παράπονα είναι έντονα και από τους δημάρχους, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ζητήθηκε να έρθουν συνεργεία από την Θεσσαλονίκη για αποκατάσταση των ζημιών.