Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια στον Έβρο από Δευτέρα – Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια στον Έβρο από Δευτέρα – Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα

Ανοίγουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στον Έβρο από την Δευτέρα, ενώ παραμένουν ανοιχτά κανονικά όλα τα καταστήματα και παράλληλα ξεκινούν να λειτουργούν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νομό.

Από Δευτέρα λοιπόν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και στην Αττική, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, όπως ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.  Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες από πολλές περιοχές, σχολεία απέστειλαν μία ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας ανηλίκων μαθητών, την οποία θα πρέπει οι μαθητές να έχουν πάντα μαζί τους, αναγράφοντας το όνομά τους, τον αριθμό μητρώου και τη διεύθυνση κατοικίας στην περιοχή τους.


Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από το Σάββατο
Όσον αφορά στα καταστήματα, όπως είπαμε στον Έβρο θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους, ενώ στην Αττική επανέρχεται το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και βιβλιοχαρτοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού. Ανοιχτά θα παραμείνουν επίσης τα κομμωτήρια και τα μανικιούρ-πεντικιούρ, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες». Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.
Αναλυτική παρουσίαση για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα:

  • Στις λεγόμενες «κίτρινες περιοχές» οι αγορά θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί και σήμερα. Επιπλέον θα ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, φυσικά βάσει όλων των υγειονομικών κανόνων.
  • Στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπως η Αττική, το σύνολο της αγοράς θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away. Εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που θα λειτουργήσουν με click inside, δηλαδή με ραντεβού και παραλαβή εντός του καταστήματος. Κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και ΚΤΕΟ θα λειτουργούν επίσης με ραντεβού.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε τις εικόνες συνωστισμού στους δρόμους». Ο μόνος τρόπος για να λειτουργεί η αγορά είναι με υγειονομική ασφάλεια, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν τα καταφέρουμε θα υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα και «άρα χρειαζόμαστε την απόλυτη συνεργασία των πολιτών».
«Τα σημερινά μέτρα είναι υπό τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, οι αποφάσεις θαεπαναξιολογούνται»

 συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι «κύριο μέλημα είναι να μην υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας, πίεση στο σύστημα υγείας και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών».
Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν από το πρωί του Σαββάτου:

metra_leitourgias-2
metra_leitourgias-3

metra_leitourgias-4
metra_leitourgias-5
metra_leitourgias-6

metra_leitourgias-7
metra_leitourgias-8
metra_leitourgias-9

metra_leitourgias-10
metra_leitourgias-11
metra_leitourgias-12

Πηγή: protothema.gr