Χρυσοχοίδης: Εκκωφαντική σιωπή, ενώ το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου που τριπλασιάζεται, είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του

Χρυσοχοίδης: Εκκωφαντική σιωπή, ενώ το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου που τριπλασιάζεται, είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δέχεται εδώ και πάνω από ένα μήνα-ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ-τα βέλη και την έντονη κριτική για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Έτσι έχει μείνει εκτός… κάδρου ο συνάδερφος του υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αν και η άλλη μισή δομή στο Φυλάκιο που με βάση την ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 29 Δεκεμβρίου επίσης ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ σε αριθμό, το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ (Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης, είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την υποβολή προτάσεων, το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ από τις 250 θέσεις που είναι τώρα, θα φτάσει στις; 750 θέσεις.

“Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.

Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑ 72,5 στρέμματα

Ο κ.Χρυσοχοίδης, σε αντίθεση με τον κ.Μηταράκη, έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τον Έβρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Ορεστιάδας, πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Τον έχουμε δει μάλιστα και σε φωτογραφικά στιγμιότυπα, να συζητάει… ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Κι εδώ τα ερωτήματα είναι αναπόφευκτα:

  • Δεν γνώριζε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που είναι αρμοδιότητας του δικού του υπουργείου, από τις 250 θέσεις ΘΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ στις 750;
  • Ρωτήθηκε από την Κυβέρνηση και συμφώνησε να γίνει κάτι τέτοιο;
  • Πριν ακριβώς έναν χρόνο, στις 27 Ιανουαρίου 2020, με επίσημη δήλωση του και με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr για ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του στην Αθήνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου στον οποίο πρότεινε δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο παρατημένο στρατόπεδο Καρωτής, είχε τονίσει:  “Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σάς ανακοινώνουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στο Νομό Έβρου».
  • Τι άλλαξε και τώρα ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ με ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ από το υφιστάμενο στο Φυλάκιο Ορεστιάδας; Όταν μάλιστα οι ροές έχουν μειωθεί πάρα πολύ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Δημιουργία Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) λαθρομεταναστών, συζητάει μυστικά στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

  • Στις επισκέψεις του στην περιοχή της Ορεστιάδας, είχε συζητήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, που και αυτός θα πρέπει φυσικά να μας απαντήσει τι έλεγαν στο… αυτί όσες φορές συναντήθηκαν στις Καστανιές ή αλλού;

Αφήστε το σχόλιό σας