Τοψίδης: Έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο, από την σίτιση λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου

Τοψίδης: Έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο, από την σίτιση λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου

-Θα… εκτοξευθούν τα έσοδα του κουμπάρου του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αν υλοποιηθεί το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Κυβέρνησης και Μηταράκη

Οι έντονες και καθολικές αντιδράσεις των Εβριτών στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή την δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών δίπλα στην υφιστάμενη που θέλει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη, “άνοιξε” την συζήτηση ακόμα και για κλείσιμο και απομάκρυνση των υπαρχόντων ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Κάτι τέτοιο όμως συναντάει τις αντιδράσεις όσων εργάζονται στις δυο συγκεκριμένες δομές και των οικογενειών τους, όχι μόνο όσων μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και των περίπου 50 εργαζομένων στις διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκεί. Τόσοι τουλάχιστον ανέφερε ότι υπάρχουν, ο Διοικητής του ΚΥΤ Φυλακίου, στην προχθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου στην περιοχή, στην στιχομυθία που είχαν.

Η αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών

θα… ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ τα έσοδα της εταιρείας Τοψίδη

Γι’ αυτόν όμως που θα είναι… καταστροφική μια πιθανή απομάκρυσνη των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που υπάρχουν στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, θα είναι για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχόντα υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το καλοκαίρι του 2019, τον Τάκη Τοψίδη. Γιατί έχει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ κάθε χρόνο ως επιχειρηματικά έσοδα, από την σίτιση των λαθρομεταναστών που αναλαμβάνει (με διαγωνιστική διαδικασία μέσω της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας) η εταιρεία σίτισης του Τοψίδης-Σιαντίδου. Για παράδειγμα, για 8 μήνες το 2017, από αρχές Μαίου έως τέλη Δεκεμβρίου  2017, εισέπραξε η εταιρεία του 392.703 ευρώ.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΚΥΤ Φυλακίου: Σύμβαση Τοψίδης 2017

Επίσης, όπως γράψαμε πριν από μήνες, μόνο για τον Μάρτιο του 2020, τότε που γινόταν χαμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα με την αποτραπείσα προσπάθεια εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τον Έβρο, η εταιρεία του κ.Τοψίδη εισέπραξε 65.000 ευρώ για την σίτιση των λαθρομεταναστών (420 συγκεκριμένα όπως αναφέρει η σύμβαση) που φιλοξενούνταν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

ΤΟΨΙΔΗΣ-ΣΙΤΙΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ: 65.000 ευρώ

Μάλιστα εκείνο τον Μάρτιο ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, είχε εισπράξει άλλες 80.000 ευρώ για την σίτιση των αστυνομικών που είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να συμβάλλουν στην αποτροπή εισόδου των χιλιάδων λαθρομεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέσα στην ελληνοτουρκική κρίση… Τοψίδης είναι η λύση – Η εταιρεία του ανέλαβε σίτιση αστυνομικών και λαθρομεταναστών αντί 80.000 ευρώ!!!

Φυσικά καταλαβαίνει εύκολα κανείς, πως αν προχωρήσει και υλοποιηθεί το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της Κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη, με επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και αυξηθούν στους 1.500 οι λαθρομετανάστες που μπορούν να φιλοξενούνται, αυτόματα θα ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ και ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ του κ.Τοψίδη, κουμπάρου του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος μάλιστα δίνει κάθε χρόνο ΜΕ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ αρκετές χιλιάδες ευρώ σε λογιστική εταιρεία που είναι μέτοχος ο κουμπάρος του, τόσο από τον δήμο Ορεστιάδας όσο και την ΔΕΥΑΟ.

Επεκτείνει την εταιρεία σίτισης του, παίρνοντας

κρατική επιχορήγηση 267.000 ευρώ μέσω LEADER

Φυσικά αντιλαμβάνεται κάποιος τι θα συμβεί αν ο ξεσηκωμός των Εβριτών, κυρίως των απλών ανθρώπων και των εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, γιατί ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Μαυρίδης δεν έχει ουσιαστικά έναν μήνα τώρα..,. ενεργοποιήσει την Επιτροπή Αγώνα που είναι επικεφαλής αφού ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ δεν υπήρξε, παρά μόνο τηλεδιασκέψεις και δηλώσεις, καταφέρει να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Μηταράκη και Κυβέρνησης. Αυτός που θα χάσει τις επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες που θα εισέπραττε κάθε χρόνο από την σίτιση, θα είναι η εταιρεία του κ.Τοψίδη.

Να επισημάνουμε επίσης, πως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κατέθεσε αίτηση μέσω του προγράμματος LEADER για ανάπτυξη της συγκεκριμένης εταιρείας σίτισης Χ. ΤΟΨΙΔΗΣ. Έτσι θα εισπράξει ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, δηλαδή ΛΕΦΤΑ ΤΖΑΜΠΑ 266.691 ευρώ (2.267 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ όπως του αρέσει να αποκαλεί τα ευρώ), για συνολικό κόστος της επένδυσης είναι 484.894,45 ευρώ. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς κατέθεσε στην “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ” που υλοποιεί το πρόγραμμα LEADER για τον βόρειο Έβρο την αίτηση για την εταιρεία σίτισης που διαθέτει ο Τάκης Τοψίδης, ούτε φυσικά αν η… επέκταση της έχει κάποια σχέση με τα σχέδια της Κυβέρνησης για αύξηση των φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου. Απλά να θυμίσουμε το σχετικό ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει:

-Τοψίδης: Κατηγορεί τον Μέτιο για το LEADER, απ’ το οποίο εταιρεία του ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ με 266.691 ευρώ!!!