Ο Εβρίτης Κώστας Γκατσιούδης κορυφαίος Θρακιώτης αθλητής του αιώνα, στην ψηφοφορία του thrakisports.gr

Ο Εβρίτης Κώστας Γκατσιούδης κορυφαίος Θρακιώτης αθλητής του αιώνα, στην ψηφοφορία του thrakisports.gr

Ο Εβρίτης ακοντιστής από το Διδυμότειχο Κώστας Γκατσιούδης, αναδείχθηκε κορυφαίος Θρακιώτης αθλητής του αιώνα, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα thrakisports.gr, με την συμπλήρωση 100 χρόνων απ’ την απελευθέρωση της Θράκης.

Μετά από μια διαδικασία που κράτησε δύο ολόκληρους μήνες, από την 1η Δεκεμβρίου, το ThrakiSportS ανακοίνωσε χθες την επιλογή των φιλάθλων – αναγνωστών του για τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή όλων των εποχών, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε με την αφορμή της συμπλήρωσης ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης.

Όπως διευκρινίζει η ιστοσελίδα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, επρόκειτο για άτυπο «διαγωνισμό» και εξ ορισμού ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συγκριθούν διαφορετικές προσωπικότητες σε διαφορετικά αθλήματα και διαφορετικές εποχές. Θελήσαμε όμως με αυτόν τον τρόπο πρωτίστως να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ όλες αυτές τις προσωπικότητες που έγραψαν την αθλητική ιστορία της Θράκης από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κόσμο, από το 1920 μέχρι σήμερα. Ήταν μια ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι για τους θρύλους του θρακιώτικου αθλητισμού, που έγραψαν ιστορία με τις επιτυχίες τους εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ξέραμε από την πρώτη στιγμή που επιχειρήσαμε αυτό το εγχείρημα ότι θα υπήρχαν ΚΑΙ αντιδράσεις. Σεβαστές και κατανοητές, αν και ο δικός μας σκοπός ως ιστοσελίδα ήταν να ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ και ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ όλους όσους κατάφεραν να μπουν στην χρυσή 16αδα της ιστορίας του θρακιώτικου αθλητισμού. Και νομίζουμε ότι σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, σε μια περίοδο που για πολύ κόσμο που έμενε σπίτι λόγω της δεύτερης καραντίνας και της παντελούς απουσίας αγωνιστικής δράσης, προσφέρθηκε για να μπορέσει τελικά αυτός ο διαγωνισμός να γίνει… «talk of Thrace». Και έγινε, αν αναλογιστεί κανείς ότι στον μεγάλο τελικό ψήφισαν για την ανάδειξη του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ πάνω από 3.000 άτομα, αριθμός ρεκόρ που μας γεμίζει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Στον «τελικό» αυτόν τέθηκαν αντιμέτωπα δύο ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ του αθλητισμού όχι απλά του Βορείου Έβρου, της Θράκης μας και συνολικά της Ελλάδας αλλά ευρύτερα της Ευρώπης και του Κόσμου. Ο Κώστας Γκατσιούδης, ένας από τους κορυφαίους ακοντιστές όλων των εποχών, αντιμετώπισε τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά και όπως πλέον μπορείτε να διαπιστώσετε, μετά από την τελευταία ψηφοφορία που διενεργήθηκε, το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS, οι φίλαθλοι της Θράκης, ανέδειξαν τον παλαίμαχο ακοντιστή ως ΚΟΡΥΦΑΙΟ των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ.

  • Τον Κώστα Γκατσιούδη ψήφισαν 1.971 άτομα, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό 63.42%.
  • Τον Νίκο Σαμαρά ψήφισαν 1.137 άτομα, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό 36.58%.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ – GRAND FINAL

Κώστας Γκατσιούδης 1971 ( 63.42 % )
Νίκος Σαμαράς1137 ( 36.58 % )

Υπενθυμίζεται ότι στην πορεία για αυτόν τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης, ο Κώστας Γκατσιούδης απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον βολεϊμπολίστα Μάριο Γκιούρδα, στα προημιτελικά τον παλαίμαχο ποδοσφαριστή Αντώνη Αντωνιάδη και στον ημιτελικό την ολυμπιονίκη του τριπλούν Πηγή Δεβετζή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*