Μητσοτάκης για τον θάνατο του Εβρίτη πυροσβέστη: Η Πολιτεία θα βρεθεί συμπαραστάτης της οικογένειας του

Μητσοτάκης για τον θάνατο του Εβρίτη πυροσβέστη: Η Πολιτεία θα βρεθεί συμπαραστάτης της οικογένειας του

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και άλλοι πολιτικοί, εξέφρασαν την θλίψη τους για τον χαμό του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου, σήμερα το μεσημέρι στον Απαλό Αλεξανδρούπολης.

Ο Εβρίτης πυροσβέστης, πατέρας 3 μικρών παιδιών, έπεσε στο καθήκον πηγαίνοντας να απεγκλωβίσει μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού και πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο κ.Μητσοτάκης στην ανάρτηση του επισημαίνει ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του άδικοχαμένου πυροσβέστη.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πυροσβέστη

“Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη.

Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Διαβάστε επίσης: ΣΟΚ: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη. Παρασύρθηκε απ’ τα νερά στον Απαλό ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές

Τα θερμά συλλυπητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την πλευρά της δήλωσε για τον θάνατο του Αρχιπυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη: 

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της Πυροσβεστικής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του επισημαίνει:

“Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους & τους συναδέλφους του”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρήνος σε Έβρο και Π.Υ. για τον Αρχιπυροσβέστη που πνίγηκε στην περιοχή Απαλού Αλεξανδρούπολης

Συλλυπητήρια από Χαρδαλιά

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξέφρασε την οδύνη του για τον πυροσβέστη που «έπεσε» πάνω στο καθήκον.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Πόσο άδικα…
Ο Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος έφυγε σήμερα τόσο αναπάντεχα, πέφτοντας την ώρα του καθήκοντος στην Αλεξανδρούπολη, σε επιχείρηση εκκένωσης και απομάκρυνσης μικρών παιδιών που κινδύνευαν από τα ανεξέλεγκτα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή…
Το Πυροσβεστικό Σώμα και η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας σήμερα θρηνεί, άλλος ένας ήρωας θυσιάστηκε στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή… Καλό Παράδεισο Γιάννη μου, για πάντα στις καρδιές μας…»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας  εξέφρασε επίσης την θλίψη του για τον χαμό του πυροσβέστη στον Έβρο:

“Ο θάνατος πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Ν. Έβρου προκαλεί τη θλίψη όλων μας, αλλά υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η Ελλάδα του καθήκοντος, που δε διστάζει να διακινδυνεύει προς χάριν του κοινωνικού συνόλου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Π. Σ.”.