Τοψίδης: Αδίστακτη πολιτική “πειρατεία”, κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις, Αποκεντρωμένη, με “συμμάχους” παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

Τοψίδης: Αδίστακτη πολιτική “πειρατεία”, κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις, Αποκεντρωμένη, με “συμμάχους” παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

Με μια ακόμα αδίστακτη πολιτική “πειρατεία”, έχοντας μάλιστα “συμμάχους” τις παρατάξεις που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (Κατσιμίγας) και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Περεντίδης), επιχείρησε να… ελέγξει τον διακαή του πόθο, την αναπτυξιακή εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ ΑΜΘ, ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης.

Προκειμένου μάλιστα να πετύχει τον στόχο και σκοπό του, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να “χρησιμοποιεί” τα πάντα. Την ιδιότητα του ως Πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τους υπόλοιπους Προέδρους να αποτελούν καιρό τώρα “δεκανίκια” των προσωπικών εγωισμών και επιδιώξεων του, αλλά και παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως του… πρόθυμου να τον βοηθήσει πολλές φορές στους σχεδιασμούς και τις στοχεύσεις του Κώστα Κατσιμίγα που Υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον μοναδικό σύμβουλο του ακροαριστερού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του συντοπίτη του απ’ την Ορεστιάδα Θόδωρου Περεντίδη.

Δείχνοντας πόσο… αδίστακτος είναι, δείχνει να προσπερνάει όχι μόνο τις ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που όλες ήταν εναντίον του και δέχθηκε απανωτές “σφαλιάρες” από την Δικαιοσύνη, αλλά και αυτές της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης. Κινούμενος μάλιστα με… κουτοπόνηρο τρόπο, όπως ο κουμπάρος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, στα… μουλωχτά προσπάθησε να “χρησιμοποιήσει” μέχρι και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να πετύχει τον διακαή του πόθο. ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ την εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ, για να διαχειρίζονται αυτός και η παρέα του τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και όχι μόνο.

Το μόνο όμως που καταφέρνει, είναι με τις ανοησίες αυτές και τις συνεχείς απόπειρες θεσμικών εκτροπών, ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ τόσο την ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ που την περιμένουν σαν το “μάνα εξ ουρανού” οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες. Είναι τόσο τεράστια μάλιστα η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του, που ενώ δηλώνει συχνά στα… πρόθυμα να φιλοξενήσουν τις απόψεις του ραδιόφωνα και υπόλοιπα ΜΜΕ του Έβρου ότι ενδιαφέρεται για το καλό των επιχειρήσεων και θα λειτουργήσει συναινετικά για να οριστεί διοίκηση στην ΔΕΣ-ΜΟΣ, που παράλληλα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ κάνει ότι μπορεί να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Κι αυτό ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες. 

Τι έκανε λοιπόν ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”; Ζήτησε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Παπαθεοδώρου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, για να αλλάξει η απόφαση του Σώματος, με την οποία είχαν οριστεί οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ. Επικαλούνται μάλιστα γι’ αυτό ένα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που όμως δεν έχει την παραμικρή ισχύ. Γιατί υπάρχουν ήδη ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και μια απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης, όπου προσέφυγε ο κ.Τοψίδης και… έφαγε τα μούτρα του αφού ΕΧΑΣΕ.

Αυτό όμως δεν μπορεί να το αποδεχθεί και να το χωνέψει, δεν επιτρέπει να λειτουργήσει η διοίκηση στην ΔΕΣ-ΜΟΣ, η οποία εκλέχθηκε με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Εκεί παρά τις “συμμαχίες” του πάλι με Κατσιμίγα, Περεντίδη έχασε. Προσέφυγε λοιπόν στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 7 Ν.2839/2000 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, αλλά ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ αρχές Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής Μέτιου για τον ορισμό των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

Ούτε αυτό το αποδέχθηκε και κατέθεσε στις 18 Δεκεμβρίου 2020 Αίτηση Αναστολής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής. Κι αυτή ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ. Μάλιστα όταν έστειλε την επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών, στις 9 Δεκεμβρίου, την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή 8 του μήνα, είχε δημοσιευθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥ από την Αποκεντρωμένη Την οποία προφανώς… κουτοπόνηρα (όπως ο… κουμπάρος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης), ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΕ και αυτό συνεπάγεται και ΠΟΙΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για τον Τάκη Τοψίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τρίτη δικαστική “σφαλιάρα” σε Τοψίδη – Απορρίφθηκε η προσφυγή του για τη διοίκηση της ΔΕΣΜ-ΟΣ!!!

Αυτός είναι λοιπόν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και όλων των Επιμελητηρίων Περιφέρειας ΑΜΘ, που στα λόγια υποτίθεται ότι… κόπτεται να πάρουν την μη επιστρεπτέα ενίσχυση οι επιχειρήσεις, αλλά στα..,. μουλωχτά και παρασκηνιακά κωλυσιεργεί χρησιμοποιώντας αδίστακτα τα πάντα. Χωρίς να υπολογίζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Δήλωση Παπαθεοδώρου: Θα αποτελούσε

πρωτοφανή στα χρονικά θεσμική εκτροπή

Όμως ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Παπαθεοδώρου απέρριψε φυσικά το αίτημα. Γιατί δεν έχει την παραμικρή βάση, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και κόντρα σε όλες τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και της Αποκεντρωμένης και έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το αίτημα τριών παρατάξεων για τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς τον ορισμό των μελών ΔΣ της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

«Ο κ. Τοψίδης και η παράταξή του, ο κ. Κατσιμίγας και η παράταξή του, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, και ο κ. Περεντίδης και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζήτησαν από κοινού να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για να αλλάξει η απόφαση του Σώματος, με την οποία είχαν οριστεί οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Επικαλούνται για αυτό, ένα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (απάντηση σε σχετικό ερώτημα του κ. Τοψίδη) χωρίς καμία κανονιστική ή δεσμευτική ισχύ.

Αρνούμαι να συγκαλέσω συνεδρίαση για αυτόν το σκοπό γιατί ενδεχόμενη αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου θα αποτελούσε πρωτοφανή στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης θεσμική εκτροπή.

Και εξηγούμαι:

Υπάρχουν μέχρι σήμερα δύο δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι απολύτως νόμιμη.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να συμμορφωνόμαστε με τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν μόνο με νεότερες αποφάσεις Δικαστηρίων και με κανένα άλλο έγγραφο.

Επομένως, η σύγκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αλλαγή, ή έστω, τη διαφοροποίηση μιας απόφασής του, για την οποία η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί, και μάλιστα δύο φορές, θα ήταν παράνομη και θα επέσυρε πειθαρχικές ευθύνες σε όσους θα συνέβαλαν σε κάτι τέτοιο.

Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και έχοντας την ευθύνη να διαφυλάσσω τη νομιμότητα και το κύρος του, αρνούμαι να παρανομήσω και να προβώ σε παράβαση καθήκοντος.

Σας επισυνάπτω τη σχετική επιστολή που απέστειλα σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.»

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Χρήστος Παπαθεοδώρου

Παράλληλα, ο κ.Παπαθεοδώρου απέστειλε και απάντηση στο αίτημα των 22 συμβούλων των παρατάξεων Τοψίδη και των “συμμάχων” του Κατσιμίγα (ΣΥΡΙΖΑ) και Περεντίδη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), όπου είναι πραγματικά… ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για την ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ “ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ” που επιχειρεί ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης:

Απάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ επί της από 25-1-2021 αιτήσεως 22 Περιφερειακών Συμβούλων.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Επί της από 25-1-2021 αιτήσεως σας, περί σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, δυνάμει της διάταξης της παραγράφου 3 του άρθρου 167 Ν.3852/2010, σας αναφέρω τα κάτωθι:

Στην ως άνω αίτηση σας, καθώς και στα συμπληρωματικά στοιχεία που μου αποστείλατε και στα οποία εδράζεται το αίτημα σας, αναφέρεσθε στο με αριθμό πρωτοκόλλου 4985/22-1-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο απεστάλη προς το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, κατόπιν του με αριθμό πρωτοκόλλου 52/9-12-2020 ερωτήματος του Τοψίδη Χριστόδουλου, Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και το οποίο επικαλείσθε, αιτούμενοι την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 160/2020 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ περί ορισμού εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στο Διοικητικό Συμβούλιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ- Οικονομική Συμβουλευτική ΔΕΣΜ-ΟΣ». Ως εκ τούτου αιτείσθε τον ορισμό εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Διοικητικό Συμβούλιο της άνω εταιρίας, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο ανωτέρω έγγραφο περί αναλογικής εκπροσώπησης των παρατάξεων του Π.Σ.

Ωστόσο επί του θέματος αυτού σας υπενθυμίζω ότι την υπ’ αριθμ. 160/2020 Απόφαση του Π.Σ. την ανάκληση της οποίας αιτείσθε, οι 1ος, 2ος, 7ος, 8ος και 9ος (καθώς και ο 17ος με ξεχωριστή καταγγελία) εκ των υπογεγραμμένων την υπό κρίση αίτηση Περιφερειακών Συμβούλων, προσβάλατε με αίτηση αυτεπάγγελτου ελέγχου νομιμότητας και προσφυγή, ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 7 Ν.2839/2000 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης αιτούμενοι την απόρριψη της ως μη νόμιμης. Επί της προσφυγής σας, εξεδόθη η υπ’ αριθμ. 2/2020 Απόφαση της Επιτροπής, η οποία απέρριψε την προσφυγή και έκρινε την Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως απολύτως νόμιμη. Κατά της απόφασης της Επιτροπής ασκήσατε την από 18-12-2020 Αίτηση Αναστολής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής (ΑΝ51/18-12-2020 Πράξη της Πρ. του Β΄ Τμ΄. του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής). Επί του αιτήματος σας αυτού εξεδόθη η ΠΔΝ1/5-1-2021 Προσωρινή Διαταγή που απέρριψε το σχετικό αίτημα σας.

Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωρίζω ότι μέχρι σήμερα, από κανένα αρμόδιο Δικαστήριο ή δικαιοδοτικό όργανο, δεν έχει κριθεί η υπ’ αριθμ. 160/2020 Απόφαση του Π.Σ. ως μη νόμιμη, ώστε να συντρέχει νόμιμος λόγος ανάκλησης της. Επιπλέον, το με αριθμό πρωτοκόλλου 4985/22-1-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια, αφού δεν αποτελεί Κανονιστική Πράξη της Διοίκησης, δεν έχει δεσμευτική ισχύ, δε συνιστά δικανική κρίση και είναι απλή απάντηση (πιθανότατα ενδεικτική, ουδόλως όμως περιοριστική) επί σχετικού ερωτήματος. Περαιτέρω, σας επισυνάπτω το με αριθμό πρωτοκόλλου 5722/26-1-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, δυνάμει του οποίου το Υπουργείο, διά της αρμόδιας υπηρεσίας του, επανεξετάζει το θέμα και για το λόγο αυτό έχει αιτηθεί να προσκομισθούν ενώπιον του τα στοιχεία της αστικής εταιρίας (που αναφέρεται στο ερώτημα του κ. Τοψίδη) με το τελευταίο επικαιροποιημένο καταστατικό της και τη μετοχική της σύνθεση.

Συνεπεία των ανωτέρω, αυτήν τη στιγμή δε συντρέχει λόγος ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 160/2020 Απόφασης του Π.Σ. και δεν κρίνω ότι πρέπει να συγκληθεί σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επιπροσθέτως, πρέπει να θέσω υπ’ όψιν σας και τα εξής:

Το με αριθμό πρωτοκόλλου 4985/22-1-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρεται στα σχετικά του, εξεδόθη κατόπιν του οικείου ερωτήματος του κ. Τοψίδη, το οποίο υπεβλήθη στις 9-12-2020. Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 είχε δημοσιευθεί στη Διαύγεια ήδη στις 8-12-2020, πλην όμως η ύπαρξη της απόφασης 2/2020 της Επιτροπής αποσιωπήθηκε από τον κ. Τοψίδη, ο οποίος και δεν την προσκόμισε, ως όφειλε, στο Υπουργείο, όπου και απευθύνθηκε. Όταν λοιπόν εξεδόθη το με αριθμό πρωτοκόλλου 4985/22-1-2021 έγγραφο, τελούσε σε ισχύ η απόφαση της Επιτροπής, η οποία όμως, εφόσον δεν προσκομίσθηκε στο Υπουργείο, οδήγησε στην έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου.

Τίθεται λοιπόν σοβαρό ζήτημα περί ενδεχόμενης ύπαρξης αποχρώσεων ενδείξεων τέλεσης του αδικήματος της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, που διώκεται ποινικά κατ’ άρθρον 220 Π.Κ. και τούτο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από όλους μας.

Τέλος, πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων έχουν άμεση ισχύ και εκτελούνται κατευθείαν. Τόσο η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7, όσο και η Προσωρινή Διαταγή του Διοικητικού Εφετείου πρέπει στον παρόντα χρόνο να εκτελεσθούν. Αμφότερες έκριναν ως νόμιμη την υπ’ αριθμ. 160/2020 Απόφαση του Π.Σ. και επομένως μία αντίθετη ή έστω διαφοροποιημένη απόφαση του Π.Σ. θα είναι προδήλως παράνομη και τούτο είμαστε σε θέση, ως Σώμα, να το γνωρίζουμε ήδη.

Επομένως, αν διά της σύγκλησης του Π.Σ. προβούμε σε ανάκληση της υπ’ αριθμ. 160/2020 Απόφασης μας, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα λάβουμε μία προδήλως παράνομη απόφαση, γεγονός που μπορεί να επισύρει περαιτέρω πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, προς όσους επιδιώκουν την εμφανή μη συμμόρφωση του Π.Σ. προς τις ισχύουσες δικαστικές αποφάσεις, κατά παράβαση της αρχής που ορίζει ότι η Διοίκηση πρέπει και οφείλει εκ του Νόμου να συμμορφώνεται με το διατακτικό των δικαστικών αποφάσεων. Η ενδεχόμενη σύγκληση του Π.Σ. με αυτά τα δεδομένα, θα αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό θεσμικής εκτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

Έχω ήδη απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, ζητώντας την παρέμβαση της, προκειμένου να αποφευχθεί μία καταφανής παρανομία του Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ