Διδυμότειχο: Μετά τις συχνές διακοπές νερού, τώρα… τρέχει θολό και ακατάλληλο σε πόλη-χωριά

Διδυμότειχο: Μετά τις συχνές διακοπές νερού, τώρα… τρέχει θολό και ακατάλληλο σε πόλη-χωριά

Δεν φτάνει το διαχρονικό πρόβλημα με τις συχνές διακοπές νερού, που συνεχίζεται αμείωτο και με τη νέα δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου που δείχνει ανίκανη να το λύσει, τώρα όσο τρέχει είναι… θολό και ακατάλληλο να το πιουν οι κάτοικοι στην πόλη και πολλά χωριά.

Το ανακοίνωσε μάλιστα χθες επίσημα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου (ΔΕΥΑΔ) και προέτρεψε τους πολίτες να μην το πίνουν, αφού όπως επισημαίνει:

“Η ΔΕΥΑΔ ενημερώνει τους καταναλωτές της πόλης του Διδυμοτείχου, όπως επίσης και των κοινοτήτων Σοφικού, Ασημενίου, Πυθίου, Ρηγίου, Πετράδων, Πραγγίου, Ισαακίου και Ελληνοχωρίου, ότι λόγω της θολότητας του νερού που προέκυψε από τις έντονες βροχοπτώσεις, πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό μόνο για τις βασικές ανάγκες και όχι προς πόση μέχρι νεωτέρας”.

Χθες Τρίτη, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΔ, εντοπίστηκε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού της Μάνης. Η αποκατάσταση του αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη 3/2/21. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο δήμος Διδυμοτείχου είχε επί της χιονόπτωσης μεγάλο χρονικό διάστημα σοβαρά προβλήματα έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην πόλη και διάφορα χωριά, ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Πασχάλης Αδαμάκης, έβγαιναν στο γνωστό, φιλικό στη δημοτική αρχή ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης και δήλωναν πως όλα είναι υπό έλεγχο στην περιοχή τους και δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.