Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μαζί με τον βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μαστρόπουλος.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ο κ. Ζαμπούκης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που επέφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας, με τη θέσπιση μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων και συγκεκριμένα:

  • Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στον Ν. Έβρου από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνακόλουθες πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου 2021
  • Άμεση έλευση της αρμόδια επιτροπής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για την καταγραφή των καταστροφών στις κτιριακές υποδομές
  • Αφορολόγητο και ακατάσχετο των πάσης φύσεως ενισχύσεων προς τους πληγέντες
  • Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές
  • Έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης, ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σχετική Τεχνική Έκθεση που του παραδόθηκε και συζητήθηκε η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση καίριων υποδομών και εκπόνησης υδραυλικής μελέτης-διευθέτησης, για την οριστική επίλυση του προβλήματος των πλημμυρών που επηρεάζουν την περιοχή Απαλού- περιοχής αεροδρομίου-Άνθειας, καθώς επίσης Δ.Ε. Τραϊανούπολης και Δ.Ε. Φερών. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των νέων γεωφυσικών συνθηκών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών στον ορεινό όγκο του δήμου μας.

Τέλος, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επικείμενη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού στον Νομό Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, όπου ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, με κύριο θέμα το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών και της ανάγκης ουσιαστικών παρεμβάσεων στις προαναφερθείσες περιοχές.