ΒΙΝΤΕΟ-Μηταράκης: Επιμένει στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – “Προχωράμε στη δημιουργία της δομής στον Έβρο”

ΒΙΝΤΕΟ-Μηταράκης: Επιμένει στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – “Προχωράμε στη δημιουργία της δομής στον Έβρο”

Επιμένει στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που σχεδίασαν ο ίδιος και η Κυβέρνηση και ετοιμάζονται να το υλοποιήσουν στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε χθες βράδυ μέσω του facebook με πολίτες της Χίου, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτήσεων προήλθαν από κομματικά στελέχη, ο κ.Μηταράκης το ξεκαθάρισε άλλη μια φορά: “Προχωράμε στη δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο”. Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να το πει ο άνθρωπος. Όπως άλλωστε το έκανε και στις 3 Σεπτεμβρίου, πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Χίο, τότε στο δημοτικό συμβούλιο και το Evros-news.gr την άλλη μέρα με ένα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ και το ΒΙΝΤΕΟ της συγκεκριμένης δήλωσης, φανέρωσε τις προθέσεις του ίδιου και της Κυβέρνησης για το ΚΥΤ Φυλακίου.

Δυστυχώς, όπως και τότε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, πέρα από μια επιστολή πρόσκλησης να επισκεφθεί την περιοχή μας που του έστειλε στις 8 Σεπτεμβρίου ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ επί 4 μήνες μέχρι που ήρθε η… ψυχρολουσία της 29ης Δεκεμβρίου, έτσι και τώρα παραμένει… ουραγός των εξελίξεων και μετά θα δηλώνει-κατόπιν εορτής άλλη μια φορά, ότι ο αρμόδιος υπουργός και η Κυβέρνηση είναι ανακόλουθοι. Γιατί και τις προηγούμενες ημέρες είμαστε όλοι στο… ίδιο έργο θεατές.

Αφού… επιτίθονταν σε όποιον του καταλόγισε ευθύνες για τον… κουτοπόνηρο τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα, όταν του ζητούν όλοι να αντιδράσει με συγκεκριμένες ενέργειες ως δήμαρχος της περιοχής, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα και Πρόεδρος της ΠΕΔ, η μόνιμη επωδός του είναι και μάλιστα το δήλωσε και δημόσια: “Θα περιμένουμε να μας ανακοινώσει ο κ.Μηταράκης την απόφαση του και θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε, αν επιμείνει”. Τότε βέβαια θα είναι… αργά για δάκρυα, αλλά πάλι οι… άλλοι θα του φταίνε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ χθες στην διαδικτυακή συζήτηση. Προχωράει κανονικά στην δημιουργία της δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπως προγραμματίστηκε. Επέκταση δηλαδή σε χωρητικότητα 1.500 λαθρομεταναστών. Δήλωσε μάλιστα ότι θα είναι κλειστή, ενώ ο ίδιος είχε ομολογήσει στις 2 Ιανουαρίου σε συζήτηση με τον κ.Μαυρίδη, πως μετά τις 24 ημέρες θα κυκλοφορούν ελεύθερα και θα μπαινοβγαίνουν με ειδική κάρτα ως τις 8 το βράδυ στο ΚΥΤ Φυλακίου. Τί ακριβώς είπε ο κ.Μηταράκης για τον Έβρο;

“Εφαρμόζουμε μία συνολική πολιτική, μαζί με τον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη, τον Νίκο τον Παναγιωτόπουλο τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, η οποία στηρίζεται σε τρία βασικά στοιχεία:

  • Πρώτον, την ολοκλήρωση του φράγματος του Έβρου
  • Δεύτερον, την πρόσληψη εκατοντάδων Συνοριοφυλακών, την οποία όπως γνωρίζετε κάναμε και με κανόνα εντοπιότητας στα νησιά του Αιγαίου
  • και τρίτον, με τη δημιουργία ασφαλούς δομής κράτησης στον Έβρο. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ