Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση Περιφέρειας ΑΜΘ: Ονόματα και ποσά 1.022 επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν (λίστα)

Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση Περιφέρειας ΑΜΘ: Ονόματα και ποσά 1.022 επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν (λίστα)

Υπογράφηκαν στις 2 και 3 Φεβρουαρίου από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστρο Μέτιο, η επικύρωση του 1 ου Πίνακα Αξιολογημένων Προτάσεων που υποβλήθηκαν αλλά και ο Πίνακας με τα ονόματα των 1.022 πρώτων επιχειρήσεων καθώς και τα ποσά που θα εισπράξουν από την Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» (Δράση 3δ.5-6.2), και αυτή η πρώτη Ένταξη Πράξεων είναι συνολικής Δαπάνης 2.612.100 ευρώ, που δικαιούνται οι πρώτες 1.022  επιχειρήσεις. Οι δυο αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε αμέσως μετά να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Επίσης, οι αιτήσεις επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ, ξεπέρασαν τις 20.000, όταν κάποιοι προεξοφλούσαν πως θα είναι λίγες οι αιτήσεις και χαρακτήριζαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης “φιλοδώρημα”. Κι αναφερόμαστε στον αποτυχόντα υποψήφιο Περιφερειάρχη Τάκη Τοψίδη, που τώρα στα λόγια… κόπτεται εντελώς υποκριτικά πότε θα καταβληθούν τα χρήματα. Όλα αυτά ενώ με συγκεκριμένες κινήσεις κυρίως στο παρασκήνιο, έκανε τα πάντα τόσο ο ίδιος και ως επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης” και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου , αλλά και τα “δεκανίκια” του, οι Πρόεδροι των άλλων Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, να καθυστερήσουν την υλοποίηση της Μη Επιστρεπτέας μέσω της αναπτυξιακής εταιρείας ΔΕΣ-ΜΟΣ.

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΩΝ