ΒΙΝΤΕΟ: Λαθρομετανάστες βρίσκουν αυτοκίνητο, που είχαν συνεννοηθεί να περιμένει παρατημένο στα ορεινά Σουφλίου

ΒΙΝΤΕΟ: Λαθρομετανάστες βρίσκουν αυτοκίνητο, που είχαν συνεννοηθεί να περιμένει παρατημένο στα ορεινά Σουφλίου

Ένα περιστατικό που είναι συνηθισμένο στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου, συνέβη προχθές λίγοι έξω από το Μεγάλο Δέρειο. Αυτοκίνητο που είχαν παρατήσει διακινητές μέσα στο δάσος, περίμενε τους λαθρομετανάστες να το εντοπίσουν καθοδηγούμενοι με GPS, ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη.

Το ΒΙΝΤΕΟ που παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Evros-news.gr, το τράβηξαν με ένα από τα κινητά τους οι 3 από τους λαθρομετανάστες που βλέπετε. Φαίνονται να ψάχνουν τα κλειδιά που είχε αφήσει πάνω σε αυτό το παρατημένο Ι.Χ ο διακινητής από την Ελλάδα, ώστε να το βάλουν μπροστά και να φύγουν, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία και άλλων αλλοδαπών που θα επιβιβάζονταν στη συνέχεια.

Όμως φαίνεται ότι κάποιος από τους κατοίκους της περιοχής που εντόπισε το αυτοκίνητο, πήρε τα κλειδιά και δεν μπορούσαν να τα βρουν ή δεν είχαν σωστή πληροφόρηση που ακριβώς ήταν κρυμμένα. Ακούγεται ο ένας να λέει με αγωνία: “Που είναι τα κλειδιά” και ο άλλος να χτυπάει εκνευρισμένος το πορτ μπαγκάζ και να τους λέει να κάνουν ησυχία. Τότε ο μικρότερος φωνάζει πως κάποιοι έρχονται και αρχίζουν να τρέχουν για να κρυφτούν.

Ενώ έτρεχαν, τους έπεσε το κινητό τηλέφωνο, όπου μέσα ήταν και το συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ, που δείχνει πως ακριβώς λειτουργεί το κύκλωμα διακινητών στον ορεινό όγκο του Σουφλίου, προκαλώντας τρόμο και φόβο στους κατοίκους. Το πρόβλημα άλλωστε έγινε πολύ μεγαλύτερο εδώ και μήνες, από πέρυσι τον Μάρτιο που με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλη Συριτούδη, καταργήθηκε το στρατιωτικό κλιμάκιο που βρισκόταν στην περιοχή και συνέβαλλε σημαντικά στον έλεγχο της παρουσίας λαθρομεταναστών, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τους. Κάτι που απέτρεπε αρκετούς να κινούνται στην συγκεκριμένη περιοχή, όταν έμπαιναν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, στα σημεία μεταξύ Διδυμοτείχου-Σουφλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το Viideo διαψεύδει τους ισχυρισμούς Μηταράκη

Κι επειδή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, που όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ πρώτο το Evros- news.gr έρχεται την Δευτέρα στον Έβρο για συναντήσεις και συζητήσεις, συχνά επικαλείται την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία μέσα στα χωριά λαθρομεταναστών για την ανάγκη αύξησης της χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου, το συγκεκριμένο Video τον διαψεύδει πανηγυρικά. Γιατί λέει πως αν γίνουν 1.500 οι θέσεις, θα μειωθούν οι ροές επειδή θα υπάρχει χώρος να συλληφθούν και να κρατηθούν για ταυτοποίηση. Όμως και τώρα, από τις 600 διαθέσιμες θέσεις, τα 2/3, δηλαδή οι 400 είναι άδειες, αλλά οι λαθρομετανάστες και οι διακινητές…αλωνίζουν. Καλύτερος έλεγχος των συνόρων και αποτροπή χρειάζεται και όχι το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει αυτός και η Κυβέρνηση στον Έβρο.

Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ: Έρχεται Δευτέρα και ο Μηταράκης στον Έβρο μαζί με Πέτσα για συναντήσεις;