Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο Εβριτών κατά Μηταράκη και έξω απ’ το ΚΥΤ Φυλακίου

Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο Εβριτών κατά Μηταράκη και έξω απ’ το ΚΥΤ Φυλακίου

Έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου μεταφέρθηκαν οι καθολικές αντιδράσεις των Εβριτών κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και της Κυβέρνησης, για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλουν να υλοποιήσουν με την επέκταση του.

Πάρα πολύς κόσμος, κάτοικοι της περιοχής και κάποιοι που ήρθαν από τα γύρω χωριά αλλά και την Ορεστιάδα, υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες τον κ.Μηταράκη που έφτασε από την Ορεστιάδα, μετά την συνάντηση του με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και την Επιτροπή Αγώνα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν και στο ΚΥΤ Φυλακίου δρακόντεια, με δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στην είσοδο για να μην επιτρέψουν κανέναν ν α μπει μέσα και να προστατέψουν το πιο μισητό πρόσωπο που υπάρχει διαχρονικά στον Έβρο.

Μέσα στο ΚΥΤ, σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, ο υπουργός που θέλει να φέρει εκεί 1.500 λαθρομετανάστες τριπλασιάζοντας την χωρητικότητα του, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, προσπαθώντας να τους πείσει ότι η κατάπτυστη απόφαση του είναι… για το καλό μας.

Νωρίτερα, χιλιάδες λαού διαδήλωσε εναντίον της επέκτασης και την δημιουργίας νέας δομής στην περιοχή, έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας.