Διδυμότειχο: Επίσκεψη-ενημέρωση του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Σ.Πέτσα, για τα προβλήματα απ’ την κακοκαιρία

Διδυμότειχο: Επίσκεψη-ενημέρωση του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Σ.Πέτσα, για τα προβλήματα απ’ την κακοκαιρία

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο πραγματοποίησε χθες ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις δυο θεομηνίες που έπληξαν περιοχές του δήμου στις 12 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου.

Ο κ.Πέτσας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου στο γραφείο του, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
Στη συνέχεια ανέβηκαν στο κάστρο της πόλης, απ’ όπου ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πανοραμικά τις ζημιές που προκάλεσαν στην περιοχή τα δυο συγκεκριμένα κύματα κακοκαιρίας. Άλλωστε στον κάμπο της πόλης αλλά και του Ισαακίου, ακόμα φαίνονται τα καταστροφικά αποτελέσματα τους.
Επίσης, ο κ.Χατζηγιάννογλου τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του δήμου και ζήτησε την στήριξη του αρμόδιου για την τοπική αυτοδιοίκηση υπουργείου των Εσωτερικών, προκειμένου να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες επίλυσης αρκετών εξ αυτών.
Σήμερα συνάντηση με Ζαμπούκη και
αυτοψία στις κατεστραμμένες περιοχές
Χθες το απόγευμα ο Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ορεστιάδας, μετά την αποχώρηση του συναδέρφου του Νότη Μηταράκη και των εκατοντάδων συγκεντρωμένων πολιτών που διαμαρτύρονταν και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη. Αυτός του ανέφερε τα προβλήματα του δήμου και ζήτησε την βοήθεια του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά το επίσημο πρόγραμμα του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών δεν ανέφερε επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές, πολύ απλά γιατί στο δήμο Ορεστιάδας δεν δημιουργήθηκαν παρά μόνο πολύ ελάχιστα προβλήματα λίγο έξω από την πόλη στην περιοχή της Σαγήνης. Άσχετα αν η Κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό “δώρο” στον κ.Μαυρίδη (γιατί άραγε;), κηρύσσοντας ολόκληρο τον δήμο σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για 6 μήνες.
Σήμερα και συγκεκριμένα αυτή την ώρα, ο κ.Πέτσας έχει συνάντηση με Περιφερειάρχη  Ανατολικής  Μακεδονίας
και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. 
Στις 9 π.μ είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης και στις  9:3
συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη στο γραφείο του. Μαζί στη συνέχεια θα επισκεφθούν το σημείο καταστροφών στον Απαλό, όπου έχασε την ζωή του ο αδικοχαμένος Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  στα Τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*