Κίνημα Αλλαγής: Ανακοίνωση-ντροπή κατά Εβριτών για Μηταράκη – “Απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά συνθήματα και ακραίες φωνές”

Κίνημα Αλλαγής: Ανακοίνωση-ντροπή κατά Εβριτών για Μηταράκη – “Απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά συνθήματα και ακραίες φωνές”

Με μια ανακοίνωση-ΝΤΡΟΠΗ κατά των Εβριτών, το Κίνημα Αλλαγής (ναι υπάρχει ακόμα τέτοιο κόμμα αν δεν το ξέρατε), καταδίκασε τα όσα έγιναν χθες στην Ορεστιάδα κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, που είναι πολύ σκληρότερη και εκτός τόπου και χρόνου και από αυτή της Νέας Δημοκρατίας η οποία νωρίτερα είχε επίσης εκδώσει μια προκλητική και απαράδεκτη ανακοίνωση για όσα έγιναν στην Ορεστιάδα, αναφέρει τα εξής:

«Οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές.

Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν.

Η αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη.

Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το “αποφασίζομεν και διατάζομεν” ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα.

Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα Ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων.

Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του».

Έντονη αντίδραση του Λευτέρη Χαμαλίδη:

“Απαράδεκτη δήλωση. Είμαι εξοργισμένος”

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υποψηφίου του κόμματος στο νομό Έβρου Λευτέρη Χαμαλίδη, ο οποίος με δήλωση του εξέφρασε την ξεκάθαρη αντίθεση του, την χαρακτήρισε απαράδεκτη και ξεκαθάρισε ότι δεν τον εκφράζει, τονίζοντας:

“Όσον αφορά όμως για τις πρώτες αράδες της δήλωσης, από τον πολιτικό χώρο που ανήκω, το Κίνημα Αλλαγής, έχω να πω κατηγορηματικά ότι είμαι αντίθετος και φυσικά εξοργισμένος. Δεν ξέρω ποιος είχε την έμπνευση για μια τέτοια δήλωση, δίχως να είναι παρών σίγουρα, αλλά εμένα με βρίσκει παντελώς απέναντι και γι’ αυτό οφείλω να τοποθετηθώ δημόσια.
Πριν γράψουν οτιδήποτε οφείλουν τουλάχιστον να ενημερωθούν. Κι αν δεν είναι από εμένα, ας βρουν κάποιον άλλο θεσμικό… Συνοπτικά, απαράδεκτη δήλωση και δεν με εκφράζει… Κρίμα…