Δημοσχάκης: Αποσιώπησε την ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση του υπουργείου, για αύξηση ορίου ηλικίας υποψηφίων Συνοριοφυλάκων

Δημοσχάκης: Αποσιώπησε την ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση του υπουργείου, για αύξηση ορίου ηλικίας υποψηφίων Συνοριοφυλάκων

-Από τις 19 Δεκεμβρίου απάντησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου στην Ερώτηση του

Αρνητική ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 28 στα 32 χρόνια, στην Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή εν όψει του επικείμενου διαγωνισμού πρόσληψης 800 νέων Συνοριακών Φυλάκων, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης.

Η συγκεκριμένη ερώτηση είχε κατατεθεί στις 27 Νοεμβρίου και μάλιστα ο επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και βουλευτής του νομού, την είχε δημοσιοποιήσει δίνοντας μεγάλη έκταση με δελτία Τύπου. Ήταν μια πρόταση που είχε προβάλλει έντονα το Evros-news.gr πολλούς μήνες νωρίτερα, μεταφέροντας τα αιτήματα πολλών νέων παιδιών που έμειναν εκτός του προηγούμενου διαγωνισμού πρόσληψης 400 Συνοριοφυλάκων για τον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσλήψεις Συνοριοφυλάκων: Την πρόταση του Evros-news.gr για όριο ηλικίας 32 χρόνια, υιοθέτησε ο Τάσος Δημοσχάκης

Στην Ερώτηση του λοιπόν ο κ.Δημοσχάκης ρωτούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

-Στο πλαίσιο της επικείμενης πρόσληψης – η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα θα είναι ορισμένου χρόνου- θα ήταν σημαντικό να εξεταστεί, η ενδεχόμενη αύξηση του ηλικιακού ορίου από τα 28 στα 32 έτη τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες Έλληνες πολίτες.

-Είναι στα σχέδια σας & στις δυνατότητες σας όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο αύξησης του ηλικιακού ορίου από τα 28 στα 32 στην αναμενόμενη προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείου ΕΑ για 800 νέους Συνοριοφύλακες”;

Αρνητική απάντηση από τις 19 Δεκεμβρίου, αλλά

δεν ενημέρωσε ούτε τους… αγωνιούντες νέους

Η απάντηση στον βουλευτή Έβρου δόθηκε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και ήταν δυστυχώς ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Αυτό έγινε στις 19 Δεκεμβρίου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ που ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το Evros-news.gr. Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Ειδικότερα δε, για το διαλαμβανόμενο στην ερώτηση ζήτημα, διευκρινίζεται ότι ως προσόν διορισμού στην εν λόγω κατηγορία προσωπικού, μεταξύ άλλων, ορίζεται η μη υπέρβαση του 28ου έτους της ηλικίας.

Παρέπεται να λεχθεί ότι ο καθορισμός του εν λόγω ορίου για την εισαγωγή στην Ελληνική Αστυνομία, σκοπεί στη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του Σώματος -εξασφαλίζοντας ότι οι υπάλληλοι θα είναι σε θέση να εκτελούν τα βαρύτερα, από πλευράς σωματικών απαιτήσεων, καθήκοντα επί
σχετικά μεγάλου μέρους της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας-, επ’ ουδενί λόγω δε, παραβιάζει την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, καθόσον τελεί σε ισχύ επί μακρόν.
Επιπλέον, χρήζει επισήμανσης το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όριο συνιστά ευνοϊκή ρύθμιση, έναντι του 26ου έτους που ισχύει για την πρόσληψη ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές ως Δοκίμων Αστυφυλάκων ή Δοκίμων Υπαστυνόμων [βλ. παρ. 1 του άρθρου 2 του π.δ/τος 4/ 1995 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 1)] ή του 22ου έτους για την εισαγωγή ιδιωτών στις στρατιωτικές Σχολές.

Κατ’ αναλογία, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχτηκε ότι το θεσπιζόμενο προς πρόσληψη όριο ηλικίας τίθεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια, αφορά το σύνολο των ενδιαφερόμενων κι, ως εκ τούτου, δεν εισάγεται διακριτική, δυσμενής μεταχείριση ενδιαφερομένου, ο οποίος δεν το πληροί (Δ.Ε.Α. 2253/2007, 2707/2007, 1023/2015)”.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ

Την συγκεκριμένη όμως απάντηση, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου και πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, όχι μόνο δεν την δημοσιοποίησε με νέο δελτίο Τύπου, έστω με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, αλλά δεν την κοινοποίησε και δεν ενημέρωσε ούτε τα νέα παιδιά που αγωνιούν για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και τις οικογένειες τους. Αυτή την αγωνία άλλωστε επικαλέστηκε στην Ερώτηση του προς τον κ.Χρυσοχοίδη, αλλά δυστυχώς μέχρι και τώρα, 50 ημέρες μετά την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, τους άφησε όλους αυτούς να πιστεύουν πως το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει κλείσει.

Μάλιστα κατά την τελευταία επίσκεψη του στον Έβρο και συγκεκριμένα σε Καστανιές και Φέρες στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης απάντησε γενικά και αόριστα, αφήνοντας κάποιο-έστω και ελάχιστο-ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας. Είχε πει συγκεκριμένα: “Σύντομα θα αναρτηθεί η νέα προκήρυξη. Θα το δούμε το θέμα του ορίου ηλικίας. Έχω ακούσει τα αιτήματα από όλους τους φορείς του Έβρου και από τους δημάρχους. Έχω στις σκέψεις μου και εγώ κάποια κριτήρια που πρέπει να ενισχύσουμε, όπως για παράδειγμα τα πτυχία, για να κάνουμε μια αξιοκρατική επιλογή και να επιλέξουμε τους καλύτερους και τις καλύτερες και να γίνουν τα σύνορα μας ακόμα πιο ασφαλή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσκεψη Χρυσοχοίδη στο Πέταλο: Τι είπε για τα όρια ηλικίας στην πρόσληψη νέων Συνοριοφυλάκων

Από την στιγμή λοιπόν που ο κ.Δημοσχάκης γνώριζε από τις 19 Δεκεμβρίου την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και την ΑΠΕΚΡΥΨΕ από όλους, είναι φυσικό τόσο οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους αλλά και οι οικογένειες τους, ακούγοντας και αυτό από τον κ.Χρυσοχοίδη να συνεχίσουν να τρέφουν… φρούδες ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει τελικά.  Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο συγκεκριμένος βουλευτής Έβρου κατέθεσε πριν λίγες ημέρες και νέα Ερώτηση, με αφορμή… φήμες και ένα δημοσίευμα άλλου τοπικού σάιτ που έκαναν  κάνουν λόγο για “πάγωμα” του διαγωνισμού, καθώς και ότι έχει κατατεθεί αίτημα τροποποίησης της κατάταξης των 800 ΣΝΦ στην ΠΑΜ-Θ προκαλώντας έντονη ανησυχία αλλά & απογοήτευση στους ενδιαφερομένους.

Μάλιστα την έδωσε και αυτή στην δημοσιότητα με… πανηγυρικό τρόπο και υποστήριζε ότι: “μεταφέρει την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, ρωτώντας τον Υπουργό αν εξακολουθεί να παραμένει στους σχεδιασμούς της ηγεσίας του Υπουργείου η δρομολόγηση του εν λόγω διαγωνισμού, ποιος ο χρονικός ορίζοντας δημοσιοποίησης αυτού και αν εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση περί κατάταξης των 600 στον Έβρο”. Όπως είναι ξεκάθαρο, ΑΠΕΚΡΥΨΕ και πάλι την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που του έδωσε από τις 19 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός κ.Οικονόμου. Τι να πει κανείς…

Ένα σχόλιο

  1. Παιδιά καλό θ ήταν να επικοινωνήσετε κατευθείαν με το γραφείο του Δημοσχάκη και με το αμροδιο υπουργειο και ο, τι σας πουνε να το κάνετε άρθρο μερικοί ξοδέψαμε λεφτά για απόκτηση επιπλέον μορίων.. Επίσης όπως λέτε ο υπουργός στις 30/12 άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο μήπως τελικά άλλαξε γνώμη? Μήπως θα το αυξησει το όριο? Και στους εποπ ο ΥΕΘΑ έλεγε όλοι 28 και λίγο καιρό μετά δέχτηκε το 31ο έτος για ΟΒΑ.. Καλο είναι να υπάρξει επικοινωνία είτε απευθείας με το αρμόδιο υπουργειο είτε μέσω του Δημοσχάκη και να δώσει εκείνος την απάντηση για ποιο λόγο εφόσον ο υφυπουργός είπε όχι ο Χρυσοχοΐδης άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*