Έβρος: Οι Τούρκοι με πινακίδες σε 6 γλώσσες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθοδηγούν τους λαθρομετανάστες

Έβρος: Οι Τούρκοι με πινακίδες σε 6 γλώσσες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθοδηγούν τους λαθρομετανάστες

Την ώρα που η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, εκτελώντας τυφλά εντολή των Γερμανών και της Ε.Ε. ετοιμάζεται να κάνει επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου, οι Τούρκοι τοποθετούν κατά μήκος του ποταμού Έβρου πινακίδες σε 6 γλώσσες και με 3ψήφιο αριθμό επικοινωνίας.

Με… πρόσχημα δήθεν την ανθρωπιστική βοήθεια και με τις πινακίδες σε Τουρκικά, Αγγλικά, Αραβικά, Περσικά, Ουρντού και Μπενγκάλι, καθοδηγούν τους λαθρομετανάστες πως θα μπορέσουν με περισσότερη ασφάλεια να εισβάλλουν στην Ελλάδα από την τουρκική όχθη. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της μεγαλύτερης τουρκικής εφημερίδας “Milliet”, που αναφέρεται στην περιοχή της Αδριανούπολης και μάλιστα υπενθυμίζει όσα συνέβησαν πέρυσι τον Μάρττιο, δίνοντας φυσικά την τουρκική εκδοχή. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει:

“Στην Edirne (σ.σ. Αδριανούπολη), από την Επαρχιακή Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης, σημάδια που δείχνουν την περιοχή σε 6 γλώσσες τοποθετήθηκαν στις διαδρομές που χρησιμοποιούνται συχνά από παράτυπους μετανάστες για να ενημερωθούν για τον κίνδυνο να βρεθούν σε μια δύσκολη κατάσταση. Χιλιάδες μετανάστες που ήθελαν να πάνε σε ευρωπαϊκές χώρες τον Μάρτιο του περασμένου έτους, συγκεντρώθηκαν στο Edirne και περίμεναν μέρες αφού η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα.

Η Επαρχιακή Διεύθυνση Διαχείρισης της Μετανάστευσης Edirne, στο πλαίσιο του έργου οι διαδρομές μετανάστευσης που χρησιμοποιούνται συχνά από μετανάστες,  έθεσε πινακίδες που δείχνουν την περιοχή του οικισμού σε 6 γλώσσες, όπως Τουρκικά, Αγγλικά, Αραβικά, Περσικά, Ουρντού και Μπενγκάλι, καθώς και πινακίδες που περιέχουν τον αριθμό «157 Γραμμή Επικοινωνίας Ξένων». 

Το σχετικό ρεπορτάζ της “Milliet” μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ