Γ.Λασκαράκης (πρώην εκδότης εφημερίδας ΓΝΩΜΗ): “Ένα ακροδεξιό ρεύμα διατρέχει το νομό Έβρου”

Γ.Λασκαράκης (πρώην εκδότης εφημερίδας ΓΝΩΜΗ): “Ένα ακροδεξιό ρεύμα διατρέχει το νομό Έβρου”

-“Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σε όπλο τους το μεγαλείο στην Ορεστιάδα”

Λάβρος κατά όσων αντιδρούν στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου που θέλει να προχωρήσει η Κυβέρνηση, αλλά και εκείνων που βρέθηκαν στην συγκέντρωση της Ορεστιάδας κατά την επίσκεψη του υπουργού Νότη Μηταράκη, εμφανίστηκε ο συγγραφέας και πρώην εκδότης της εφημερίδας ‘ΓΝΩΜΗ” του Έβρου Γιάννης Λασκαράκης. 

Ο κ.Λασκαράκης στρέφεται μάλιστα κατά των πολιτικών όλων των κομμάτων, όλων των δημάρχων, των τεσσάρων βουλευτών του νομού Έβρου, επιστημονικών, παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων, αλλά και της Εκκλησίας (των τεσσάρων Μητροπολιτών Θράκης δηλαδή), για τις ανακοινώσεις, δηλώσεις και την στάση τους εναντίον του επιχειρούμενου ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της Κυβέρνησης και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά ότι: “Ένα ακροδεξιό ρεύμα διατρέχει το Νόμο Έβρου, με εθνικιστικά χαρακτηριστικά . Και το δυστύχημα είναι ότι συντάσσονται μαζί του, από ιδεολογία, φόβο και δειλία, πολιτικοί όλων των κομμάτων, όλοι οι δήμαρχοι, όλοι/ες οι βουλευτές του Έβρου, επιστημονικοί, παραγωγικοί και πολιτιστικοί φορείς. Μαζί και η Εκκλησία της αλληλεγγύης”.

Ο Γιάννης Λασκαράκης είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τον περασμένο Μάρτιο, όταν και τότε εξέφρασε παρόμοιες απόψεις υπέρ των λαθρομεταναστών και εναντίον των καλυβιέρηδων στο Δέλτα του Έβρου που είχαν συμβάλλει μαζί με τους αγρότες στην αποτροπή της εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών που είχε εξαπολύσει η Τουρκία.

Το κείμενο που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα με αφορμή όσα διαδραματίσθηκαν στην Ορεστιάδα, αναφέρει:

“Αγανάκτησε η κυρία Βούλτεψη, υφυπουργός μετανάστευσης, για τα ακραία αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά συνθήματα που ακούστηκαν στην Ορεστιάδα κατά την επίσκεψη του Υπουργού της κ. Μηταράκη. Ο λόγος για το ΚΥΤ στον οικισμό Φυλάκιο του Έβρου , το οποίο η Κυβέρνηση σκόπευε να αναβαθμίσει. Ύβρεις και ακραία συνθήματα ακούστηκαν , την χούντα θυμήθηκαν και το Πασοκικό «Η Ελλάδα ανήκει στης Έλληνες», δονούσε την ατμόσφαιρα (το σύνθημα έχει πλέον υιοθετήσει ο κ. Βελόπουλος). Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σε όλο τους το μεγαλείο.

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» λέει η παροιμία. Ανέμους έσπειρε η Κυβέρνηση όταν πέρσι τον Μάρτιο έστειλε τους οπλισμένους αγρότες και άλλους αυτόκλητους (και με το αζημίωτο) υπερασπιστές των συνόρων να κυνηγούν, να εξευτελίζουν και να βιαιοπραγούν απέναντι στους ανυπεράσπιστους μετανάστες και πρόσφυγες. Ήρωες αποκαλούσαν τους Ράμπο κυνηγούς των προσφύγων που νίκησαν τους… Τούρκους. Σήμερα θερίζουν τις θύελλες του ρατσισμού, του αντικοινοβουλευτισμού και του ανορθολογισμού. Ένα ακροδεξιό ρεύμα διατρέχει το Νόμο Έβρου, με εθνικιστικά χαρακτηριστικά . Και το δυστύχημα είναι ότι συντάσσονται μαζί του , από ιδεολογία, φόβο και δειλία, πολιτικοί όλων των κομμάτων, όλοι οι δήμαρχοι, όλοι/ες οι βουλευτές του Έβρου, επιστημονικοί, παραγωγικοί και πολιτιστικοί φορείς. Μαζί και η Εκκλησία της αλληλεγγύης.

Και φυσικά κανείς από αυτούς δεν σκέφτεται τις επόμενες γενιές, το μέλλον αυτού του τόπου με τους ανοιχτούς ορίζοντες και τις μεγάλες δυνατότητες που του προσφέρει η Ιστορία και η Γεωγραφία. Τις ψήφους των επόμενων εκλογών σκέφτονται…”