Σχεδιάζεται άνοιγμα του Τελωνείου Καστανεών ως τον Ιούνιο – Αυστηρός έλεγχος και από Frontex

Σχεδιάζεται άνοιγμα του Τελωνείου Καστανεών ως τον Ιούνιο – Αυστηρός έλεγχος και από Frontex

Εντείνονται οι πληροφορίες τον τελευταίο καιρό, ότι σχεδιάζεται άνοιγμα του Τελωνείου Καστανεών το αργότερο ως τον ερχόμενο Ιούνιο, με πολύ αυστηρούς ελέγχους όσων εισέρχονται στην Ελλάδα και εξέρχονται προς Τουρκία και από δυνάμεις της Frontex.

Σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν οι ορδές χιλιάδων λαθρομεταναστών επιχείρησαν ως ασύμμετρη απειλή να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος, αποτράπηκαν από αστυνομικούς και στρατιωτικούς και έκλεισε από τότε το Τελωνείο. Μάλιστα εδώ και μήνες η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων αποσπάστηκε στο κοντινό Τελωνείο Ορμενίου και για να το ενισχύσουν και φυσικά να μην… κάθονται άπραγοι.

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν όμως ότι ξεκίνησε ήδη ο προγραμματισμός για το άνοιγμα του Τελωνείου στις Καστανιές. Η είσοδος στην Ελλάδα και έξοδος προς Αδριανούπολη θα γίνεται με καθυστέρηση και υπό την αυστηρή επίβλεψη των δυνάμεων της Frontex. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά παράλληλα μάθαμε ότι προχωράει ο σχεδιασμός για σημαντικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο Τελωνείο, προκειμένου να καταστεί δίοδος και φορτηγών (TIR), ώστε να μην αποτελεί μονόδρομο για τις μεταφορικές εταιρείες για την συγκεκριμένη περιοχή η Βουλγαρία και το Τελωνείο του Καπετάν Αντρέεβο. Στόχος δηλαδή είναι να πάρει η Ελλάδα ένα μεγαλύτερο κομμάτι στον συγκεκριμένο τομέα και να μην αρκείται μόνο στο Τελωνείο των Κήπων.