Απάντηση Πάρη Παπαδάκη (Προέδρου “Αινήσιου Δέλτα”): Καλώς τον Λασκαράκη και ας άργησε…

Απάντηση Πάρη Παπαδάκη (Προέδρου “Αινήσιου Δέλτα”): Καλώς τον Λασκαράκη και ας άργησε…

Απάντηση σε όσα έγραψε ο συγγραφέας και πρώην εκδότης της εβρίτικης εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ” Γιάννης Λασκαράκης, εναντίον όσων βρέθηκαν στην Ορεστιάδα και διατράνωσαν την αντίθεση τους κατά την επίσκεψη του Νότη Μηταράκη, δίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης.

Ο γνωστός νομικός της Αλεξανδρούπολης, που μαζί με τα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στην πλατεία της Ορεστιάδας αλλά και στο ΚΥΤ Φυλακίου και έδωσαν παλμό και ένταση στην διαμαρτυρία των Εβριτών, αναφέρει στο άρθρο του:

“Βρε καλώς τον και ας άργησε.. Είπα και εγώ που είναι ο φίλος μας ο Λασκαράκης ο  Γιάννης που σε κάθε κρίσιμη στιγμή του Έβρου πετάγεται σαν την……….. (καλοκαιρινή καταιγίδα ήθελα να πω μην κάνετε κακεντρεχείς σκέψεις).

Ναι είναι ο φίλος μας ο διανοούμενος και συγγραφέας ( εκτός όλων των άλλων ) που μαζί  με τον φοβερό εκείνο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το έμβλημα της αριστεράς και της ευφυΐας, τον γνήσιο πατριώτη, Βαρεμένο, τότε στα επεισόδια του Μαρτίου  αποκαλούσαν τα πρόχειρα παραπήγματα από πάνελ και λαμαρίνα στο Δέλτα Έβρου «ΒΙΛΕΣ», τους καλυβιέρηδες μέλη του συλλόγου μας ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ και τους αγρότες ως αυτόκλητους σερίφηδες που βγήκαν παγανιά για λαθροκυνήγι ( ακόμα γελάει το πανελλήνιο και ο  Οικονόμου στο ΣΚΑΙ ).

Καλά θυμάστε τότε που όλοι εμείς βγαίναμε στην παγωνιά για να βοηθήσουμε τις αρχές για να αποτραπεί  η μεθοδευμένη εισβολή των λαθρομεταναστών υπό τις ευλογίες του τουρκικού στρατού. Γεγονότα που καταδίκασε ολόκληρη η Ευρώπη είτε δεξιά είτε αριστερά, και μόνο ο φίλος μας και κάποιοι όμοιοι του που όλοι μαζί χωράνε και περισσεύουν σε τηλεφωνικό θάλαμο δεν αναγνώρισαν.

Μεγάλη καρδιά ο Λασκαράκης βλέπετε αγαπάει  τους ανθρώπους και φυσικά και εκείνον τον κατατρεγμένο  Μαροκινό ( που μαλώνουν όλες οι χώρες του κόσμου ποια θα τον υποδεχτεί…. τι καλό παλικάρι… ) που δικαιούται όχι μόνο διεθνή προστασία αλλά και παράσημο πολιτικού πρόσφυγα, εκείνον μωρέ που έδειχνε το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο που έλεγε « οι γκαμημένοι οι έλληνες δεν μας ανοίγουν τα σύνορα, θα περάσουμε τα σύνορα θέλουν δεν θέλουν, θα τους γκαμήσουμε », υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του. Παρεμπιπτόντως ακόμα δεν μπορώ να κάτσω …

Ναι ρε παιδιά είναι αυτός που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο κατά όλων ημών  που με αυταπάρνηση και με κίνδυνο ζωής αφήσαμε  την ζεστασιά του σπιτιού μας και τρέξαμε χωρίς δεύτερες σκέψεις  μέσα στο ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ  να  προστατεύσουμε τον τόπο μας και κατά συνέπεια όλη την Ελλάδα. Είναι αυτός που διαθέτει Ελληνική ταυτότητα που αναφέρει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Είναι αυτός που όταν εμείς δίναμε την μάχη βρισκόταν στην βίλα του με την χρυσή ρομπίτσα και τα γούνινα παντοφλάκια  τρώγοντας «σαλάτα με μανιτάρια ovoliμε λευκή τρούφα».

Και το καλύτερο, για κάποιους που ακόμη δεν τον θυμηθήκατε, είναι αυτός που βραβεύτηκε με το βραβείο « Αμπντί Ιπεκτσί» για τα δικαιώματα των μειονοτήτων….!

Αφού λοιπόν  θυμηθήκατε τον διανοούμενο φίλο μας και εξαίρετο συγγραφέα ( σοβαρά μιλάω ) θα του πω για το κείμενο που ανάρτησε στο προφίλ του που αναφέρει με λίγα λόγια ότι όλοι εμείς πάνω από 2.000 έφηβοι, οικογενειάρχες, υπερήλικες, νέοι, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ορεστιάδα που πήγαμε και φωνάξαμε με την πιο δυνατή φωνή για το εθνικό έγκλημα που πάει να γίνει στο Φυλάκιο με την δημιουργία hotspotείμαστε ακροδεξιοί, οπλισμένοι αγρότες, αυτόκλητοι, ράμπο, κυνηγοί προσφύγων ( όπως του παραπάνω αγαπητού ), ότι:

κουλτουριάρηδες (όπως ο φίλος μας) είναι οι διανοούμενοι που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην γνώση και την πληροφόρηση και λιγότερη στο αίσθημα και στο βίωμα. Ότι έμαθαν ή δεν έμαθαν γι’αυτούς έχει μεγαλύτερη αξία από τη σκέψη. Κουλτουριάρηδες βρίσκονται σε όλες τις εποχές. Στην αρχαία Ελλάδα τους κοροϊδεύει πολύ άσχημα ο Αριστοφάνης. Αλλά και παλαιότερα όταν λέγαμε «ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ» ή «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» νιώθαμε κάτι σαν δυσφορία ή ενόχληση γιατί καταλαβαίναμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ξεφύγει πολύ από την ζωή εν ονόματι της τέχνης. ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ… καταλήγει ο ποιητής, Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Με λίγα λόγια, αφού λείπει το αίσθημα και το βίωμα δεν περίμενα σε καμία των περιπτώσεων να νιώσετε έστω και στο ελάχιστο το μεγαλείο ψυχής και τον γνήσιο, καθαρό πατριωτισμό όλων αυτών των ανθρώπων που φωνάξαμε με όλη μας την δύναμη ενάντια στα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης, και  όσο και να προσπαθείτε εσείς οι κουλτουριάρηδες να κάνετε την διαφορά από τον απλό λαό, γράφοντας διάφορες ασυναρτησίες, να ξέρετε ότι εάν στην αρχαία Ελλάδα σας κορόιδευε  άσχημα ο Αριστοφάνης τώρα σας κοροϊδεύει και η Μαρίκα που έβγαλε το δημοτικό με βίσμα.

Υ.Γ. Χαιρετίσματα στον πολιτικό πρόσφυγα που μας έλεγε να πάμε να γκαμηθούμε…

Πάρης Παπαδάκης

Δικηγόρος – Πρόεδρος Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα